ha a boltban nem kapunk

2020.03.19. 11:00

Otthon is készíthetünk kézfertőtlenítőt

Amint a korona- vírus hazánkat is elérte, a lakosságon kitört a vásárlási láz. A boltokban, patikákban szinte hiánycikk lett az alkoholos kézfertőtlenítő szer. Ne essen senki pánikba, otthon is elkészíthető az alternatív verzió, csupán néhány alapanyagot kell hozzá beszerezni a patikából.

Borsos Renáta

Forrás: pixabay.com

A vírusok elleni védekezésnek az egyik leghatékonyabb formája a higiéniás szabályok maradéktalan betartása. A kéz-

mosás fontosságát nem győzik hangsúlyozni az egészségügyi szakemberek. Mindemellett ügyeljünk arra is, hogy amikor erre éppen nincs lehetőségünk, mert például bevásárlást vagy egyéb ügyeinket intézzük, akkor is azonnal le tudjuk fertőtleníteni a kezünket. Ám amikor a helyzet olyan kritikus, hogy kereskedelmi forgalomban átmeneti hiánycikké vált az alkoholos kézfertőtlenítő, szükség van egy helyettesítő megoldásra.

Szerezzünk be a patikából 160 gramm gyógyszertári alkoholt és 80 gramm aloe vera zselét, néhány csepp gyógyszertári tisztaságú teafaolajat. Azután egy pumpás flakonra van már csak szükségünk ahhoz, hogy tárolhassuk a saját kezűleg elkészített kézfertőtlenítőt. A teendőnk annyi, hogy összekeverjük az alkoholt az aloe vera zselével, teszünk hozzá néhány cseppet az illóolajból, és jól összerázzuk a folyadékot a flakonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában