méltó helyére került a faszobor

2020.04.24. 11:00

Baglyok a balatonfűzfői Sirály utcában

Többen megálltak gyönyörködni és fotózkodni egy családi ház előtt, ahol a tulajdonos sokáig kint hagyta Bálint József faszobrász alkotását. A Fejér megyei Jenő községben élő szobrászt tavaly a magyar kultúra lovagjává avatták.

Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Számtalan kis faszobra, faragott használati tárgyai mellett sok köztéri alkotása látható az országon belül és kívül egyaránt, melyeket jellemzően önkéntes adományként ajánlott fel a települések önkormányzatai, egyházközségei javára. A polgárdi rendőrségnek faragott egy hatalmas nagy sárkányt, Szent Györggyel együtt, ezt még nem állították fel a koronavírus-járvány miatt, de egy balatonfűzfői lakos – aki neve mellőzését kérte – egyből beleszeretett az alkotásba. Ezek után felkérte Bálint Józsefet, hogy a lépcsőfeljárója elé faragjon egy természethez közel álló szobrot.

Többen megálltak gyönyörködni és fotózkodni egy családi ház előtt, ahol a tulajdonos sokáig kint hagyta Bálint József faszobrász alkotását Fotó: Szendi Péter

Bálint József immár ötven éve foglalkozik fafaragással, újabban láncfűrésszel is alkot. Saját magában hisz, a két keze és a lelke erejében. Elkötelezett és elveihez hű művész, aki szeretné tudását, tapasztalatait átadni a fiataloknak. Erre törekszik tervei, álmai megvalósításával. Szeretné, ha a kultúra mielőbb visszakapná régi fényét. Szederfából készítette legutóbbi művét, melyen jól láthatóak a baglyok. Három nap alatt született meg a gyönyörű faszobor, mely azóta már megtalálta méltó helyét a fűzfői családi háznál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában