Indulhat az alkotás

2020.04.09. 16:00

Játékra hívják a gyerekeket a vízi mentők

„Ceruzákat, ecseteket kézbe! Indulhat az alkotás!” Ezekkel a mondatokkal hívja játékra a gyerekeket a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ), közölte Szabolcs Tímea, a szakszolgálat képviseletében.

Kovács Erika

Zánka, 2011. június 17. A Vízimentõk Magyarországi Szakszolgálatának sürgõsségi mentõhajóját a vízre eresztik a zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum kikötõjénél. A 11 méter hosszú, 500 lóerõs, minden fontos életmentõ felszereléssel ellátott, 90 kilométeres óránkénti sebességre képes hajót a balatoni vízbiztonsági program részeként, a kormány által jóváhagyott 50 millió forintból vásárolták. MTI Fotó: Nagy Lajos

Fotó: Nagy Lajos/MTI

A VMSZ nemcsak a gyerekekre, hanem a szülőkre is gondolt akkor, amikor közösségi oldalán elindította a „VMSZ Színező Sorozatot”. Első része a minap megjelent, és vidám, kreatív alkotásra hívja a gyerekeket. Míg a gyerekek színeznek, addig a home office-ban dolgozó szülők nyugodtan végezhetik munkájukat.

A sorozatban megjelenő színezők mindegyike a vízi mentők munkájához kapcsolódó képeket ábrázol majd. Így a gyerekek megismerkedhetnek a szakszolgálat mentőhajóival, melyekről sok hasznos információt találnak a vízi mentők oldalán, így nem csak az alkotás élményével, hanem új ismeretekkel is gazdagodhatnak. A sorozat első részében két mentőhajó és egy mentőautó képe kapott helyet.

Szabolcs Tímea kiemelte, a mentőhajók mellett a mentőautót ábrázoló kép nem véletlen, komoly aktualitása van. A VMSZ ugyanis a járvány alatt is szeretne hatékonyan segíteni, ezért a vízen már oly sokszor bizonyított erőit szeretné átcsoportosítani a szárazföldre. Ehhez meg is találták az alkalmas mentőautót, amellyel hasznos segítséget tudnának nyújtani a Balaton régiójában élőknek. A mentőjármű nem csak ideiglenesen, hanem a veszélyhelyzet után is a régió szolgálatában állna majd. A mentőjármű megvásárlásához azonban anyagi támogatásra lenne szükségük, amihez közösségi oldalukon kértek segítséget, bízva az összefogásban.

A színező sorozat segítségével most a gyerekek is részesei lehetnek ennek a programnak, és megtervezhetik, hogy ők milyennek képzelik el a vízi mentők mentőautóját. A VMSZ közösségi oldalára, a színezők képei alá kommentben, várja a színes remekművekről készült fotókat. A legügyesebb, legkreatívabb alkotókat ajándékokkal jutalmazza majd. -A szakszolgálat színező sorozata egy olyan kezdeményezés, amellyel igyekeznek egy kis színt vinni a járványügyi helyzet miatt otthonukban sok időt eltöltő családok életébe, fogalmazott Szabolcs Tímea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában