nem kell félnünk tőle, hogy nem jut

2020.07.09. 12:07

Mutatjuk, milyen a passió-karamell – Megkóstoltuk az Év Fagyiját!

Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával.

Horváth Virág/likeBalaton

Fotó: Horváth Virág

A Füredi Fagyizót képviselő Dobó Norbert mindkét fagyija tejes alapú készítmény. A maracujára – más néven passiógyümölcsre – épülő győztes párosítást pekándióval rétegezték, a második legjobbnak talált vaníliafagyit diókrémmel és törökmézzel dobták fel.

A törökmézes vanília klasszikusabb, hagyományosabb ízekkel dolgozik, de egyáltalán nem hétköznapi. A törökméz és diókrém kiemeli a vaníliafagyi ízét, így azoknak is kellemes meglepetést okozhat, akik egyébként nem szeretik a vaníliát.

Törökmézes vanília
Fotó: Horváth Virág

Mindkét tejes alapú fagyi állagában kifejezetten krémes, és egyáltalán nem „túl édes”, tehát a forró nyári napokon igazán frissítően hatnak.

A passió-karamell már az új vonalat erősíti, modern kombinációval dolgozik. A maracuja, karamell és pekándió együtt harmonikus ízhatást kelt, a vaníliafagyihoz képest intenzívebb az ízvilága. Főként azoknak ajánljuk, akik bevállalósabbak, de a maracuja gyümölcsössége miatt ez is könnyed, könnyen fogyasztható.

Passió-karamell
Fotó: Horváth Virág

Szombaton délben a Füredi Fagyizóban a passió-karamell már majdnem elfogyott, szerencsére a fagyizó mindig készen áll, így nem kell félnünk tőle, hogy nem jut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában