pergetős kupa

2020.10.21. 08:48

Baráti hangulatú csónakos verseny

A Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége (BHSZ) minden évben lehetőséget biztosít tagegyesületeinek, hogy összemérjék tudásukat a pergető szakágban.

Molnár Sándor

Dobogón a pergetős kupa első három helyezett csapata

Forrás: BHSZ

Az idei esztendőben október 19-én, a Zala folyó torkolati részén rendezték meg a páros csónakos versenyt. A 19 párosból álló mezőny öt óra alatt igyekezett a lehető legtöbb ragadozó halat a csónakokba emelni. A néhol hideg széllel tarkított borongós időjárás igazi pergetőidőnek bizonyult, és szép számmal készültek fotók a megfogott csukákról.

Balogh Tibor, a BHSZ elnöke elmondta, hogy a biztonsági rendszabályok maximális betartása mellett sikerült ez évi utolsó nagy, közös programjukat megrendezni.

A csapatok majdnem extrém időjárási körülmények között horgásztak a Zala torkolatától a Keszthelyi-öbölig, és a versenyen fogott legnagyobb hal egy 92 centiméteres csuka volt.

Dobogón a pergetős kupa első három helyezett csapata Fotó: BHSZ

A baráti hangulatú csónakos versenyen a legjobb eredményt a zsennyei Fish-Farm (Komáromi Levente, Nagy Zoltán) csapata érte el. A dobogó második fokára a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (Nagy Gábor, Rauch Péter) csapata állhatott fel, míg a bronzérmet a verseny házigazdája, a Zrínyi Horgászegyesület (Szántó Géza, Bolla József) párosa vihette haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában