2Kilá­tó

2020.11.13. 11:00

Rekordot döntött a balatoni éjszakai túrára nevezők száma

A Balaton Rivié­ra Turisztikai Egyesület és a Zöld Bakancs Túra­klub idén is megszervezte a 2Kilá­tó éjszakai teljesítménytúrát.

Szendi Péter

Voltak, akik a halloween jegyében jelmezben vágtak neki a túrának

Fotó: Szendi Péter

Idén három távon indulhattak a túrázók, az előző évekhez hasonlóan volt egy 9 és egy 13 kilométeres szakasz, amely a Somlyó-hegyi és a Csere-hegyi kilátót is érintette. Telihold volt, így csodálatos táj tárult a résztvevők szeme elé. A halloween jegyében egy 3 kilométeres, családi táv is indult, mely szintén népszerűnek bizonyult, sokan jöttek jelmezben.

– Összességében mintegy 230 induló volt a három távon. Ez bennünket is meglepett egy kicsit, hiszen ez jóval nagyobb létszám, mint az eddigi években – mondta Pataki Julianna, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület TDM-menedzsere.

Voltak, akik a halloween jegyében jelmezben vágtak neki a túrának Fotó: Szendi Péter

Megtudtuk, a korlátozások és a járványhelyzet miatt most egy ideig az egyesület nem szervez programokat. Julianna azonban azt javasolja, ha az időjárás engedi, családunkkal vagy önállóan minél több időt töltsünk a szabadban. A friss levegő gyógyítja a testet és a lelket, használjuk ki, hogy ilyen csodás természet vesz bennünket körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában