555 versenyző, 321 jármű

2021.01.03. 20:00

Megkezdődött a Dakar-rali, elrajtolt a balatonfüredi csapat

Elrajtolt a Dakar-ralin a balatonfüredi Fazekas Motorsport csapata: Fazekas Károly, Horn Albert és Csákány Péter egy Scania típusú kamionnal január 3-án. Az első napon 623 kilométert tettek meg a versenyzők Szaúd-Arábiában Dzsidda és Bisha között, a világ legnagyobb sivatagi tereprali viadalán, ami január 15-ig tart.

Kovács Erika

A balatonfüredi Fazekas Károly, Horn Albert és Csákány Péter a tűzpiros Scania versenykamionnal, az ünnepélyes rajtceremónián

Forrás: Fazekas Motorsport

A versenyen 555 versenyző indult el, 321 járművel, és több kategóriában, így motorral, quaddal, autóval, kamionnal. Különlegesség, hogy a főversennyel párhuzamosan zajlik tesztjelleggel a Dakar Classic verseny, melyen a 2000-es évek előtt gyártott versenyautók és kamionok vehetnek részt. A Dakar-ralin a teljes táv 7600 kilométer, a célállomás január 15-én lesz szintén Dzsiddában, közölte a RallyFans.hu.

Fotó: Fazekas Motorsport

Ismert, a versenyt 1979-ben rendezték meg először, Párizs és a nyugat-afrikai Szenegál fővárosa, Dakar között. A viadalon többször is megtörtént, hogy nem Dakar, hanem másik város volt a célállomás.

Fotó: Fazekas Motorsport

A verseny 2009-től átkerült Dél-Amerikába, de a Dakar-rali nevet a hagyományok miatt megtartották, 2020-ban Szaúd-Arábiában rendezték meg.

A balatonfüredi Fazekas Károly, Horn Albert és Csákány Péter a tűzpiros Scania versenykamionnal, az ünnepélyes rajtceremónián Fotó: Fazekas Motorsport

Fazekas Károly, a csapat pilótája Balatonfüreden, az indulás előtt nemrég elmondta, amióta terepralizik, erre a pillanatra vár. A verseny nagy kihívás lesz, és mindent megtesznek a legjobb eredményért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában