Képeslapok és naptárak

2021.01.27. 07:00

Ritkaságok tárháza rejlik Ajkán

Alain Delon által aláírt képeslappal gyarapodott az ajkai Rácz György gyűjteménye. A számos témakörben sok különleges dologgal büszkélkedő gyűjtővel egy karácsony előtt megjelent írásunkat követően vette fel a kapcsolatot Poór Zoltán, aki sok ritkaságot ajándékozott neki.

Tisler Anna

Rácz György az Alain Delon francia színész által aláírt képeslappal

Fotó: Tisler Anna/Napló

Rácz György elmondta, hálás a felajánlott rendkívüli anyagért. Szeretné, ha nemcsak neki jelentenének örömöt az egykori Szovjetunióban kiadott naptárak, a zenélő karácsonyi képeslap, a más földrészekről származó anyagok, hanem szeretné kiállítani őket egy művelődési intézményben, ahol minden érdeklődő megnézheti. Rácz György széles körű érdeklődését jelzi, hogy reklámtollakból több száz darabos gyűjteményt őriz otthonában. Egykori cégek reklámhordozóját, amelyek már megszűntek, de vannak új darabok is.

Rácz György az Alain Delon francia színész által aláírt képeslappal
Fotó: Tisler Anna/Napló

A régi bakelit kis- és nagylemezek borítóját dedikáltatta az Ajkán megforduló művészekkel. Naptárból, képeslapokból ugyancsak több száz darabot őriz. Mint elmondta, számára mindez érzelmi értékkel is bír. Ha előveszi a szekrényből a tárgyakat, megnézi, eszébe jut az esemény, amelyen részt vett, majd a dedikálásra várakozás izgalmas perceit is felidézi emlékeiben. Aláírás közben váltott a művésszel pár szót. Sok beszélgetésre évtizedek után is emlékszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában