A keresett tárgyak 95 százaléka előkerül

2021.02.15. 20:00

A gyulai kolbásztól A bukásig szinte mindent találtak már a veszprémi buszokon

Járókeret, ételhordó – benne a menüvel – , babakocsi (gyerek nélkül): ezeket a tárgyakat tömegközlekedési eszközökön hagyták el az elmúlt években Magyarországon. Mi a helyzet Veszprémben?

Juhász-Léhi István

Tujder Zoltánné elmondta, hogy általánosságban könyvek, igazolványok, bérletek, pénztárcák, telefonok kerülnek hozzájuk

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A városi közösségi közlekedést lebonyolító cég, a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft. forgalmi vezetője, Tujder Zoltánné a Naplónak elmondta: általánosságban könyvek, igazolványok, bérletek, pénztárcák, telefonok kerülnek hozzájuk.

- A szokásos kisiskolás tornazsákok csakúgy nálunk landolnak, mint a kicsik alvós játékai, vagy éppen az esernyők – tudtuk meg. – Ám volt, hogy valaki a napi bevásárlását is a buszon hagyta. Legutóbb egy pár gyulai kolbászt találtunk. Tavaly a legérdekesebb ügy az volt, mikor egy idős bácsi egy kosár frissen szedett gombát hagyott az egyik járművön. Mint kiderült, az úr a gombaszakértőhöz vitte volna, mígnem a kosár a buszon maradt. Természetesen visszaadtuk neki.

Találtak a kollégák szemüveget, dezodort, tornacipőt, üres kézitáskát, vagy éppen történelmi témájú dvd-filmet Fotó: Pesthy Márton/Napló

Tujder Zoltánné beszélt arról is – miközben kinyitotta a talált tárgyakat rejtő egyik szekrényt -, hogy gyógyszereket is hagynak az utasok a buszon. Találtak a kollégák szemüveget, dezodort, tornacipőt, üres kézitáskát, vagy éppen történelmi témájú dvd-filmet.

Ha netán a buszon a felejtünk valamit, mit tegyünk? – kérdeztük a forgalmi vezetőt. Először az ügyfélszolgálatot érdemes hívnunk, amely munkaidőben érhető el.

- Az autóbusz-vezető kollégák a diszpécserszolgálaton, a Pápai úti telephelyen adják le a tárgyakat, és ott is lehet átvenni őket – mondta. Kiemelte: van egy nagyon kedves utasuk, aki heti rendszerességgel hagyja el a teljes irattárát, de szerencséjére ez idáig mindig mindene előkerült.

- Nagyon becsületesek az utasaink, mert a keresett tárgyak 95 százaléka előkerül – hangsúlyozta Tujder Zoltánné. – Ha pénztárcákat hoznak vissza, akkor mindig pénzzel hozzák.

Mesélt egy nagyon érdekes történetet is: tavaly egy örmény cserediák érkezett a vasútállomásra, és az utolsó buszukon hagyta az összes iratát, benne a honosított diplomájától kétezer euróig.

Tujder Zoltánné elmondta, nagyon becsületesek az utasaik, mert a keresett tárgyak 95 százaléka előkerül Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Ez még akkor volt, amikor ha valaki Magyarországra jött, két hét karanténba került. Nagyon kalandos úton az egyetemi kollégium gondnoka jutott el hozzánk, majd úgy került vissza a fiatalemberhez a holmija – mondta. – Összességében vannak nagyon érdekes történetek, de jó érzés, hogy ha valaki keresi az elveszett tárgyát, azt vissza tudjuk neki adni.

Búcsúzóul megosztott egy másik társaságnál történt esetet, amikor még évekkel ezelőtt egy tornazsákban 14 millió forintot találtak, amely szerencsésen visszakerült a lakását éppen eladó jogos tulajdonoshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában