Országos elismerés

2021.02.24. 16:00

Díjazták a pápai horgászegyesület élén végzett sikeres munkát

Értékteremtő szervező munkássága és versenysportsikerei okán Farkas Zoltán, a helyi horgászegyesület elnöke „Horgászatért Érdemérem” kitüntetést vehetett át.

Laskovics Márió

Farkas Zoltán elnök (középen) a Pápa és Vidéke Horgászegyesület fiatal vezetőségével együtt örült a kitüntetésnek

Fotó: Laskovics Márió/Napló

„Horgászatért Érdemérem” kitüntetésben részesült Farkas Zoltán, a Pápa és Vidéke Horgászegyesület elnöke, aki az éves szinten két személynek adományozható díjat Bokor Károlytól, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) alelnökétől vehette át kedden a horgászboltjában. Az átadást meglepetésszerűen szervezték Gáspár Tibor egyesületi tag segítségével, így a díjazott mit sem sejtve, a helyi egyesület vezetőségével karöltve örülhetett a Mohosz elnöksége által adományozott elismerésnek.

Bokor Károly, a Mohosz alelnöke (jobbra) méltatja Farkas Zoltánt, a Pápa és Vidéke Horgászegyesület elnökét (balra). Középen Gáspár Tibor egyesületi tag Fotó: Laskovics Márió/Napló

– A figyelemre méltó horgászati értékeket teremtő személyeknek járó rangos, ritka díjat a jelen járványhelyzetben sajnos nem adhattuk át összehívott testület(ek) előtt. Az 1947 óta működő pápai egyesület élén – támogató tagsági háttérrel – végzett kitűnő munkát illett észrevenni országos szinten is. Ma különösen értékteremtő ez a tevékenység, mert nagy igény mutatkozik a horgászatra. Magyarországon ma már több mint 700 ezer egyénnek van horgászati jogosultsága, igazolványa. Családi vonzatokkal ez messze több mint egymillió ember érdeklődését, szabadidős tevékenységét jelentheti. Nagyon jó, hogy az aktív horgászegyesületek egyre korszerűbben tudják megteremteni a horgászati lehetőségeket, valamint kiszolgálni a tagokat – mondta el Bokor Károly.

„Horgászatért Érdemérem” kitüntetés évente két személynek adományozható Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Az egyesületeknek általában véve most kissé nehezebb a munkája. Fejlődik a horgász informatikai rendszerünk. Egészen más struktúrában kell megfelelni ma a modern elvárásoknak mind a tisztségviselőinknek, mind a horgászokat a jegyekkel, okmányokkal kiszolgálóknak. A cél éppen az, hogy a horgász a lehető legkorszerűbben, online módon, minél szélesebb spektrumon tudjon intézni magának bármit a komfortos horgászat érdekében. Ha tehát valaki kigondolja, hogy vízre indul, a mobiltelefonos alkalmazásban pillanatok alatt bárhova érvényes engedélyt szerezhet, természetesen ha érvényes tagsággal, horgászatra szóló állami jeggyel rendelkezik. Az utóbbi évek újításai mind abba az irányba mutatnak, hogy a horgászat sok tekintetben legyen támogatott és vonzó, hogy minél többen érezhessék jól magukat kint a természetben, a vizek partján – tette hozzá a Mohosz alelnöke.

Farkas Zoltán meglepetten mondott köszönetet a kitüntetésért: – Folytatjuk a munkát, tesszük a dolgunkat, ezek szerint jól. Bár én kaptam az elismerést, de ez ugyanúgy megilleti a jelenlegi és volt vezetőtársaimat, akik segítették, segítik a munkámat. A díjat az egyesület irodájába, megkülönböztetett helyre teszem ki.

Farkas Zoltán elnök (középen) a Pápa és Vidéke Horgászegyesület fiatal vezetőségével együtt örült a kitüntetésnek Fotó: Laskovics Márió/Napló

Farkas Zoltán elnök felidézte, 2009-től ifjúsági sportfelelősként, 2010-től titkárként tevékenykedett, 2011 óta vezeti az egyesületet. Azóta sokat fejlődtek, sikeres marketingnek köszönhetően meghatszorozták a bevételüket, a taglétszám pedig megháromszorozódott, jelenleg közel 1200-an vannak. Második ciklusában alakult ki a mostani, fiatal vezetés. A járványhelyzetben rendezvényeket nem igazán tarthattak tavaly. Ősszel két versenyt tudtak megrendezni. Bíznak benne, hogy idén javul a helyzet, és a versenynaptár programjai megvalósulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában