Felhőtlen buli és tombola

2021.02.13. 11:00

Népszokásokkal, hagyományokkal ismerkedtek a diákok a veszprémi iskolában

Egész héten a farsangi tematikához kapcsolódó rendezvények zajlottak a Báthory iskola Kékmadár programjában részt vevő kisiskolásoknak.

Sági Ági

Vidám gyerekek és farsangi díszletek a Báthory iskola 4. c osztá­lyában

Fotó: Sági Ági/Napló

Volt például múzeumpedagógiai foglalkozás a Laczkó Dezső Múzeum szakembere segítségével, ahol régi farsangi eszközökkel, népszokásokkal is megismerkedhettek a gyerekek. Minden osztályban tartottak álarckészítő kézműves-foglalkozásokat, de tanultak farsangi éneket, dalokat, rigmusokat is a kisdiákok.

– Az idei év egy kicsit más, mint a korábbiak. Más, de nem rosszabb. Kicsit bensőségesebb, családiasabb, mert korábban nagy közös iskolai farsangokon vettünk részt. Azt is szeretjük és az is jó, de örülünk annak is, hogy idén valahogy több idő jutott a hagyományokra, az ünnep feldolgozására. A mi osztályunk például három héten át dolgozott papírmasé álarcokkal, gyönyörű alkotások születtek, nagyon élvezték a gyerekek, közben sok új ismeretet is szereztek – mondta Komáromi Beáta osztályfőnök.

Vidám gyerekek és farsangi díszletek a Báthory iskola 4. c osztá­lyában
Fotó: Sági Ági/Napló

A projekt pénteki zárónapja igazi bulihangulatban telt, sok vidám játékban vehettek részt a gyerekek, de jutott idő a teljes lazulásra is.

– Tudatosan engedjük ma kicsit lazábban a gyerekeket, hiszen ez a farsang. Idén is van sütemény, üdítő, tánctanulás, de felhőtlen buli is. Persze irányítjuk az eseményeket, és sok olyan dolgot csinálunk, amelyből tanulnak a gyerekek, ha mást nem, akkor a közös játékban az együttműködést és az egymáshoz alkalmazkodást. Tombolát is tartunk, amiről senki sem távozhat üres kézzel – tette hozzá Buknicz Erzsébet osztályfőnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában