segítettek

2021.02.23. 20:00

Összefogtak az emberek a leukémiás kisfiúért

Több mint egymillió forint gyűlt össze az emberek jóvoltából a Horváth család számláján február 23-ig, keddig a múlt szombat óta. A család élete kettétört, miután leukémiás lett a 4,5 éves kisfiúk tavaly ősszel, az apa elvesztette munkahelyét, és ki kellett költözniük várpalotai albérletükből is. Azóta Budapesten a gyermekklinikán és a kórház baba-anya szállásán élnek.

Kovács Erika

Ritka pillanat, amikor együtt lehetnek a testvérek egymással és édesanyjukkal, Melindával

Fotó: Családi

-Nem találunk szavakat arra, és el sem tudjuk mondani, mennyire örülünk, hogy összefogtak értünk, segítenek nekünk az emberek, az ismeretlenek, a hozzátartozók, a barátok. Kimondhatatlan a köszönetünk mindezért! – ezt mondta Melinda és László könnyezve a meghatottságtól kedden reggel, amikor telefonon kerestük fel őket Budapesten.

Horváth László két kisebb gyermekével a klinika baba-anya szállásán
Fotó: Családi

A szülők elmondták, több mint egymillió forintot adakoztak a kilátástalan helyzetben lévő családnak az emberek néhány nap alatt, amikor a számlaszámuk közzétételével együtt megírtuk a Naplóban és a Veolon is szombaton, hogy kisfiúkat a 4,5 éves Brájent megtámadta a leukémia egy súlyosabb válfaja. Kedden reggel az apa, aki a klinika melletti baba-anya szálláson lakik a nyolcéves Amirával és a hathónapos Lénával, azt mondta, egész éjjel fenn voltak, mert a kicsinek jön a foga, és ezért végigsírta az éjszakát, így a nyolcéves kislány sem tudott aludni.

Az apa reggel vett gyógyszert a kicsinek, amitől jobban lett, majd adott reggelit Amirának, és nemsokára megérkezett a nagyobbik fiú, a 14 éves Kevin, aki egyik rokonával érkezett a családhoz rövid időre. László felidézte, már kora reggel nekilátott az alapos takarításnak, fertőtlenítésnek, mert a kisfiúk, ha esetleg kiengedik a klinikáról, csak makulátlanul tiszta környezetben lehet.

Nagyon várták a hírt a kórházból, ahonnan már régóta nem jöhetett ki a gyermek, és most, ha a vizsgálatok eredménye úgy alakul, együtt lehet kicsit a családjával. Szerencsére így történt.

–A kisfiúnk már reggel összecsomagolt, nem is tudom, mi lett volna vele, ha nem jöhet ki, mondta könnyezve az édesanyja, Melinda, aki Brájennel együtt dél körül már együtt lehetett a többiekkel a szálláson. Elmondták, nagyon sokat beszélgetnek, majd főznek húslevest, mert ez volt a kisfiú kívánsága. Brájent a legapróbb problémánál, akár kis hőemelkedéssel is azonnal vissza kell vinni a kórházba. A szülők nagy szeretettel beszéltek az orvosokról, nővérekről, akiket megismertek a kórházban. Remélik, kiderül a jövő héten, mikor kerülhet sor a súlyos beteg kisfiú csontvelő átültetésére.

Ritka pillanat, amikor együtt lehetnek a testvérek egymással és édesanyjukkal, Melindával
Fotó: Családi

A családról megírtuk, a kisfiú betegsége óta az egyik szülő a gyermek mellett van a kórházban, a másik pedig a klinika melletti a baba-mama szállásra mehetett a két kisgyermekkel, a 14 éves fiú pedig rokonoknál van. A beteg kisfiú operációja márciusban várható, életét saját testvére, a nyolcéves Amira mentheti meg, mert a vizsgálatok szerint ő alkalmas donornak. Brájent a műtét után csak egy strelilszobába vihetik haza. Utóbbira, illetve egy apró, akár szociális, lakásra csak az emberek összefogásával van esélye a családnak.

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egy-csalad-versenyfutasa-az-idovel-kuzdelem-egy-kisfiuert-4426495/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában