toplista

2021.03.27. 11:19

Ezek a legnépszerűbb utónevek hazánkban – Brájen és Zejnep is bekerült az első 100-ba

A Belügyminisztérium tette közzé a friss idei listát a legnépszerűbb utónevekről.

Forrás: pixabay

A táblázatból kiderül, hogy a tavalyi évhez képest az első 10-10 név keveset változott – írja cikkében a feol.hu. Gyakorisági sorrendben fiúknál a Bence, Máté, Dominik, Levente, Noel, Dániel, Zalán, Marcell, Olivér és Ádám lett az első tíz 2020-ban, míg 2019-ben ezek az alábbiak: Bence, Máté, Dominik, Marcell, Levente, Noel, Ádám, Dániel, Milán és Dávid. Lányoknál 2020-ban a legnépszerűbb tíz név a következő: Hanna, Anna, Zoé, Léna, Luca, Emma, Zsófia, Boglárka, Lili és Mira. 2019-ben: Hanna, Zoé, Anna, Emma, Luca, Léna, Zsófia, Boglárka, Jázmin és Lili.

2020-ban az első 100 névbe már bekerültek a különlegesebb fiúnevek is, mint a Nátán, a Denisz, a Brájen vagy a Laurent, míg a lányoknál a Nara, a Norina és a Zejnep.

Különlegesség, hogy egyes nevek különböző változatait is előszeretettel adják a szülők gyermeküknek, így lehet anyakönyveztetni már a Szofit, Szófiát, Szofiát és a Zsófiát is, az Elizabet, Liza, Eliza és Erzsébet neveket, míg a fiúknál a Miklós és a Nikolasz vagy a Sándor, Alex és Alexander is egyaránt népszerű.

A teljes listát a Belügyminisztérium oldalán olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában