finomságok

2021.06.10. 13:28

Idén is megjelenik szakácskönyvünk olvasóink legjobb receptjeivel

Idén ősszel is megjelenik a Mediaworks megyei napilapjainak szakácskönyve. A startpisztoly eldördült, várjuk olvasóink kedvenc receptjeit. A legjobbak helyet kapnak az idei albumban.

2021-ben is tartjuk magunkat az előétel, leves, főétel, desszert tematikához. Ugyanakkor mindig újítunk is. Most például nagyobb hangsúlyt helyezünk a szabad tűzön készült, elsősorban grillételekre, ugyanis a kerti összejövetelek, partik ezek nélkül nem létezhetnek. A család, a barátok előtt vagy velük közösen zajlik a látványfőzés és -sütés. Biztosan mindenkinek van tuti receptje a tárcsás, rostlapos, faszenes, lávaköves, nyárson sütött és bográcsos ételekre egyaránt. Mindezekhez zöldség- és gyümölcssaláták, házi savanyúságok, kedvenc mártások összetételét is várjuk.

Szeretnénk a hagyományokat őrizni, ápolni és átadni a jövő nemzedékének. Egy-egy ételt másként készített 60 éve a nagymama vagy nagypapa, másként a gyermekük, és most valószínűleg kicsit másként az unoka. Szakácskönyvünkben a régi étkeket új köntösbe öltöztethetik. Minden receptnél ketyeg az óra, vagyis kérjük beküldőinket, hogy írják oda egy-egy receptjükhöz az alapanyag-szükséglet, az elkészítés módja mellett, hogy mennyi időt vesz náluk ez igénybe.

Prohászka Béla, mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap

Szakácskönyvünk lektora ismét Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. Ezeket a titulusait azért érdemes felsorolni, mert mutatják, hogy elkötelezett a hagyományos magyar alapanyagok iránt, nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik és a világ gasztronómiai trend­jeiben, az új technológiákban is teljesen otthon van.

Több olvasónk majd a séfekkel együtt készítheti el finomságát. A többi ételt is lefőzik, a süteményeket megsütik a mesterek. Vagyis, aki az albumban megjelentek szerint alkotja meg az ételét, azt kell kapnia, amit a recept ígér, a színes fotó mutat.

Nyerhetnek is receptjeikkel

A könyvbe bekerülő több mint 150 receptet szakértő zsűri választja ki Prohászka Béla vezetésével. A bírálók döntenek a receptverseny legjobbjairól, akik nyereményekben részesülnek. Előtte azonban a receptbeküldők közötti sorsoláson találnak gazdára nyeremények. Már várjuk receptjeiket az alapanyagokkal és az elkészítés leírásával, valamint a beküldő portréfotójával. A végső határidő: 2021. július 10. E-mail: [email protected] mediaworks.hu, postai cím: Békés Megyei Hírlap, 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. A borítékra írják rá: „Receptverseny”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában