Hat csapat mérte össze tudását

2021.06.30. 11:30

Katasztrófavédelmi versennyel zárult a herendi tábor

Légfegyverlövészet és gránáthajítás, puttonyfecskendős tűzoltási feladat, veszélyesanyag-szimbólumok kirakása puzzlekockákból, imitált sérülések ellátása, tűzoltó alapvezeték összeszerelése időre és mozgásérzékelős riasztórendszerek megközelítése szerepelt az izgalmas feladatok között a diákok versenyén.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Látványos programmal fejeződött be a katasztrófavédelmi edzőtábor, amelyet a Herendi Polgárőr Egyesület és a helyi általános iskola közösen szervezett. A tűzoltó, illetve katasztrófavédelmi ismeretek mellett a rendőrség oldaláról közlekedésbiztonság és bűnmegelőzés, valamint honvédelmi és katonai ismeretek, illetve klasszikus polgári védelem és laikus elsősegélynyújtás is szerepelt az egyhetes programban, amely a négy tagból álló hat csapat küzdelmével zárult. A táborozáson egyébként az iskola katasztrófavédelmi szakkörének jelenlegi, illetve leendő tagjai vettek részt.

A tábort vezető Dienes Gábor elmondta, hogy az egyhetes tábor és a verseny értéke abban rejlik, hogy a gyerekek megtanulnak csapatban dolgozni., ügyesednek, erősödnek, és egy kicsit a komfortzónájuk szélére is kerülnek. A tananyagnál jóval szélesebb ismeretek birtokába jutnak, és megismerkednek fegyelmezett szakemberekkel is. Ráadásul, ha valamelyik érintett szakma iránt érdeklődnek, azt a táborozás során testközelből is megismerhetik, és kedvet kaphatnak hozzá. A korábbi táborozók közül ketten már rendvédelmi középiskolában tanulnak, egyvalaki pedig altisztképzőbe jár.

A pandémiás helyzet miatt sem tavaly, sem idén nem rendezhették meg a már hagyományos katasztrófavédelmi versenyt a tanév során, ezért ezt pótlandó, a társszervekkel közösen szervezték meg most a hat csapat részére a kihívást a nyári szünetben. A rendhagyó évben így a búcsúzó nyolcadik osztályosok sem maradtak ki a próbatételekből. Az iskola csapata egyébként a megye legjobbja volt 2019-ben, és szeretnék ezt a jó teljesítményt megismételni a közeljövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában