fürdőzők és balesetek

2021.06.20. 20:00

Tombolt a nyár a Balatonnál, tele voltak a strandok

Megteltek a balatoni strandok a rekkenő hőségben az elmúlt hétvégén – tudtuk meg az északi part polgármestereitől.

Kovács Erika

20210620 Csopak strand nyári kánikula illusztráció Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ambrus Tibor Csopak polgármestere már szombaton délelőtt arról beszélt, hogy a zöld után rövidesen kigyullad a sárga lámpa a strand webkameráján, ami azt jelenti, hogy sokan vannak a népszerű fürdőhelyen, így messzebbről már nem érdemes elindulni oda. A piros jelzésnél többen már nem léphetnek be, és ez is kigyulladt nemsokára. Megteltek a strandokhoz közeli parkolók is, a közeli utakon, így a 71-es számú főúton csak lépésben lehetett haladni, az autók között nagyon sok motoros közlekedett. A bicikli utat ellepték a bringások, és közülük többen a 71-es főúton is tekertek.

Sajnos történtek motoros balesetek is, erről Nagy Judit beszélt. A megyei rendőrségi sajtóreferens elmondta, egy erdei útról kanyarodott ki egy autós a főútra Bakonypölöske és Kúp között, amikor nekiment egy motoros. Információnk szerint a motoros férfi súlyosan megsérült. Egy kanyarban esett el egy nő Óbudavár és Szentantalfa között, aki szintén súlyosan sérült meg. A forgalmat a rendőrök irányították, akik vizsgálják a történteket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában