Varázslatos Szent Iván-éji összejövetelt rendeztek Lesenceistvándon

Szent Iván-éji varázs részesei lehettek a Mária-kápolnához felsétálók a hagyományos, családias hangulatú összejövetelen szombaton.

Tóth B. Zsuzsa

A Szent Iván éji hagyományos ünnepen a helyi Szent Jakab Kiskórus is közreműködött

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A túrával egybekötött esemény sajt- és borkóstolóval indult a Szegi betérőnél, majd a levendulabirtok érintésével érkeztek a randevúra a kirándulók a domboldalba, a kápolnához.

A Szent Jakab Kiskórus műsorát követően Tóth Csaba polgármester örömmel köszöntötte a pandémia utáni első rendezvény résztvevőit, akik hajlandóak voltak a túrára.

– Nem is ünnepelhetnénk ennél becsesebb helyen, mint a kápolnánál, amely kereszténységünk szimbóluma. Az egyházközségnek köszönet érte, hogy itt lehetünk, és hogy kiépítették a villanyvezetéket, így a tér alkalmas a rendezvények tartására – mondta a polgármester, és reményét fejezte ki, hogy a közelmúltban beadott turisztikai célú pályázat eredményes lesz, és a templomtól a kápolnáig kiépülhet a keresztút, amely turisztikai és vallási célt is szolgál. Nem csak a helyiek, hanem az idelátogató turisták számára is élményt nyújthat majd.

A Szent Iván-éji hagyományos ünnepen a helyi Szent Jakab Kiskórus is közreműködött Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Szent Iván-éj tűzgyújtással folytatódott, a tüzet és a résztvevőket Szabó Zoltán atya áldotta meg, majd Markó Krisztián harmonikázott szalonnasütés közben. A gyerekek telerajzolták az aszfaltot, csillámtetoválásokat készíttettek magukra késő estig, ameddig szüleikkel, a helyiekkel, elszármazottakkal, szomszédos községekből érkezőkkel együtt vidáman ünnepelhettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában