Veszprémből és Sümegről indul zarándoklat az Eucharisztikus világkongresszusra

A Mária Út Egyesület különféle gyalogos és kerékpáros zarándoklatokat kínál, melyek által közösségben érkezhetnek a hívek a fővárosban tartandó katolikus világeseményre.

Laskovics Márió

A Mária Út Egyesület gyalogos és kerékpáros zarándoklatokat is szervez

Forrás: Mária Út Egyesület

A katolikus hitvallás egyik legnagyobb eseményének, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak – 1938 után ismét – hazánk fővárosa ad otthont szeptember 5. és 12. között, melyre a Mária Út Egyesület önkéntesei sok gyalogos és kerékpáros zarándoklatot szerveznek. Indul zarándoklat egyebek mellett Máriagyűdről, Hercegszántóról, Mátraverebély-Szentkútról, Csatkáról, Veszprémből és Sümegről. Budapesten belül a Kongresszus nyitó és Kossuth téri szentmiséjére, valamint Ferenc pápa miséjére a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomtól (Erzsébet híd lábától) indítanak gyalogos zarándoklatokat.

Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Mária Út spirituális vezetője felhívta a figyelmet az útra indulásra, az úton levésre és a megérkezésre. A jelenlétünkre ezen folyamatokban. Hiszen egy zarándoklatra valamilyen élethelyzetből érkezik meg az ember. Hordoz sok problémát, nehézséget, így ezzel a „batyuval” indul útra, aztán a természeti és kulturális kincsek által, a beszélgetés és lelki program segítségével végigmehet egy probléma feldolgozási folyamatán és segítséget kaphat a gondok megoldására. Segítséget Istentől. A segítség megtestesülhet egy jó szóban, egy ölelésben, vagy akár egy virágban is. A zarándoklás ereje megmutatkozhat abban, hogy hidat épít emberek, nemzetek között, orvosolhat társadalmi, de személyes ellentéteket is.

A Mária Út Egyesület gyalogos és kerékpáros zarándoklatokat is szervez
Fotó: Mária Út Egyesület

Szeptember 3-án, pénteken Sümegről a Balatonalmádi, Székesfehérvár, Velence, Martonvásár, Budapest útvonalon indult gyalogos zarándoklat. Veszprémből pedig szeptember 5-én, vasárnap a Zirc, Súr, Bodajk, Oroszlány, Zsámbék, Pilisszentiván, Budapest útvonalon, Szabó Tamás, a Mária Út és a Mária Rádió elnökének vezetésével. Ehhez még fővárosi zarándokszakaszok is tartoznak: Böjte Csaba ferences szerzetesékkel vesznek részt a zarándokok a Kossuth téri szentmisén, a fáklyás felvonuláson, valamint a pápai záró szentmisén. A zarándoklatra szükséges matrac és hálózsák, az úti csomagot a kísérő kocsi szállítja. A szállásokon félpanziós ellátás lesz (reggeli, vacsora). Bővebb információ és jelentkezés a Mária út honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában