Az ősz varázslatos színei

Igazán elkényeztetett bennünket október utolsó hétvégéje. Már csak azért is hálásak lehettünk, hogy a mindenszentek miatt a családi sírokat felkeresők száraz, napsütéses időben utazhattak szerte az országban, a megyében.

Molnár Sándor

Még vezetni is élmény volt a napsütésben, fél szemmel gyönyörködve az utakat szegélyező fasorokban. A hosszú hétvégén sokan kirándulásra is felhasználták a jó időt. Én magam is éltem ezzel a lehetőséggel, és igazán hangulatos, kutyás sétákat tettem a Királykúti erdőben, illetve a Sajkodi-öbölnél. A 15 Celsius-fok körüli hőmérséklet és a ragyogó napsütés kellemes kiegészítőként szolgált az őszi természet alkotta színpompás látványhoz. A nagyobb hatást a Balaton-parti séta tette rám. A ragyogó napsütés, a Balaton kristálytiszta kék víztükre és az aranysárga, illetve bordós színekben pompázó őszi falevelek együttese káprázatos látványban részesítette a kirándulókat, akikben nem is volt hiány ezen a szép októberi hétvégén.

Aztán november elején a munkámnak köszönhetően jártam Bakonybél környékén is, ahol meg a festői színekben pompázó őszi erdők látványa nyűgözött le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában