Márton-napi vigasság Balatonedericsen szentmisével és finomságokkal

Közel kétszázan vettek részt a Márton-napi programokon, együtt ünnepelt a település apraja-nagyja.

Tóth B. Zsuzsa

A Márton-napi misét Stadler László Dezső atya celebrálta

Forrás: Önkormányzat

Az esti szentmisét a Szent János római katolikus templomban Stadler László Dezső atya celebrálta, majd a misét követően a résztvevőket pereccel kínálta. Az ünneplők együtt sétáltak át a tájházhoz, ahol Dezső atya és az önkormányzat meleg teával, forralt borral, libazsíros, lila hagymás kenyérrel, rétessel és pogácsával kínált mindenkit.

A gyermekek örömére Kutasi Attila helyi lakos két élő libát is elvitt az estre, és amint elmondta, jószágai már a tavalyi ünnepen is ott voltak, és amíg élnek, részt vehetnek az edericsi Márton-napon. Ugyanis a Kutasi család szinte családtagként, háziállatként tartja őket, és nem kell attól tartaniuk, hogy a Márton-napi vacsoraasztalra kerülnek.

A Márton-napi misét Stadler László Dezső atya celebrálta
Fotó: Önkormányzat

Papp-Szarka Emőke hitoktató elmondta az eseményen, hogy a Szent Márton-nap nagyon fontos ünnep a balaton- edericsi közösség életében, de eddig egyetlen évben sem kísérte akkora érdeklődés, mint idén. TBZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában