Fényfüzérek és fényfestés

2021.11.24. 06:50

Napokon belül helyükre kerülnek a karácsonyi díszek Veszprém közterületein

A feladattal megbízott vállalkozás munkatársai múlt hétvégén kezdték meg a munkát, és advent első hétvégéjére befejezik a díszkivilágítás kihelyezését, mondta kérdésünkre Kovács Zoltán, a Városüzemeltetési Iroda vezetője.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Új, ledes fénykúpok kerülnek a forgalmas útszakaszokra, így a Pápai útra, a Füredi-Cserepes utcák kereszteződésébe, az Almádi úti körforgalmakhoz, a Jutasi útra és a Budapest útra. Az új díszek beszerzése tízmillió forintba került. Az Óváros téren, a Brusznyai, az Óvári és az Egyetem utcákon, valamint több kádártai és dózsavárosi utcában a korábbi években megszokott díszeket szerelik fel a kandeláberekre, közel kilencvenet, folytatta az irodavezető.

Hozzátette, a Kossuth utcán, a Rákóczi úton, a Budapest úton, továbbá az Almádi és a Füredi úton a sétálóutca és az utak felett átívelő díszfüzéreket helyeznek ki. Emellett városszerte több nagyobb fenyőfát díszítenek fel advent alkalmából, így a Kossuth utcai posta előtt, az Óváros téren, a Cholnokyn, a Szent Imre téren és a Hangvilla alatti parkban.

A korábbi évekhez képest újdonság, hogy a városházán idén nem lesz díszkivilágítás, ehelyett sötétedés után mindennap fényfestéssel öltöztetik ünnepi díszbe az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában