Csillagászat

2022.01.03. 13:02

Makettépítő pályázat fiataloknak Ajkán

Az ajkai székhelyű Bakonyi Csillagászati Egyesület és a Schwa-Medico alkotói pályázatot hirdet 3-12. osztályosok számára.

Tisler Anna

Az amatőr csillagászokból álló egyesület tagjai a pályázatra 3-10 fős csapatok nevezését várják. A feladat, hogy a benevezett csapatok papírból, műanyagból, vagy egyéb anyagokból  a Holdon vagy a   Marson levő emberek lakta telep, bázis, kolónia makettjének megépítése. Az elkészült alkotásról minimum 1 A4-es oldal terjedelemben részletes leírág kérnek arról, hogyan működne a makettjük a valóságban. A szöveg tükrözze az alkotók korosztály szerinti tudását az űrtechnikával kapcsolatban és a tudományos hátteret. A leírás mellett az építési folyamatról és az elkészült pályaműről, illetve az alkotókról, csoportkép formájában az elkészült művel kérnek jó minőségű fényképfelvételeket, vagy  lehetőség szerint Youtube-ra feltöltött videót is. A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja el a pályamű kidolgozottsága, tudományos háttere, illetve, hogy a mellékelt leírás tükrözi-e az alkotók tudását az űrtechnikával kapcsolatban.Beküldési határidő: 2022.03.31. éjfél. A pályaműveket a [email protected] email címre várják. A helyezettek értékes LEGO készletet nyernek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában