"Kár volt ezt megtennie"

2022.02.03. 09:00

Gyászolnak Vilonyán - Az egész falu megdöbbent a veszprémi öngyilkosságon

Törvényi előírás miatt indít a rendőrség büntetőeljárást, miután január 31-én a Veszprémi Járási Hivatalban egy 74 éves ember benzinnel leöntötte, majd felgyújtotta magát – amivel az épületben is tüzet okozott – és meghalt – derült ki a rendőrség válaszából.

Kovács Erika

Kálmán Mária jó ötletnek tartaná, ha a boltban kihelyeznének egy dobozt, és adománygyűjtésbe kezdenének a család, illetve a gyerekek megsegítésére

Forrás: Kovács Erika/Napló

Továbbra is döbbenet uralkodik a faluban a hétfői tragédia miatt, ezt láttuk szerdán. Az emberek nem értették, miért és hogyan volt képes falubelijük erre a szörnyűségre.

Fésűs Sándor, Vilonya polgármestere azt mondta, az egész falut mélyen megrendítette az eset, és azóta sem tudnak napirendre térni a történtek felett. 

- Nagyon sajnáljuk, a tragédia végtelen szomorúsággal tölt el minket - fogalmazott Polgár Péter Attila önkormányzati képviselő, aki régóta és jól ismerte az elhunytat. Az illetőt barátságos, pozitív gondolkodású, sportos embernek tartotta, aki sokat biciklizett a faluban, a környéken. A kerékpárján volt egy kis kosár, abba tette a kiskutyáját, úgy kerekezett mindig.  

- Mindenkihez volt egy jó szava, hiányozni fog a faluból, kár volt ezt megtennie! - fogalmazott Kálmán Mária. Az asszony mindig megsimogatta az idős ember kiskutyáját a biciklin, és nagyon rokonszenves volt neki az is, hogy befogadta az árva négylábúkat, adott enni a többi állatnak is. Egyszer a temetőből vitt haza kóbor kiskutyát. Az idős asszony jó ötletnek tartaná, ha a boltban kihelyeznének egy dobozt, és adománygyűjtésbe kezdenének a család, illetve a gyerekek megsegítésére. 

Máté Alexandra hadnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a közveszélyokozás bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást érintő kérdésünkre, miután elhunyt a tűz okozója, kiemelte, az ügyben a Veszprémi Rendőrkapitányság a büntetőeljárásról szóló törvény alapján rendelt el nyomozást a körülmények pontos felderítéséért, mivel a rendelkezésre álló adatok alapján a közveszély okozása bűntett gyanúját meg lehetett állapítani. Bővebb információt nem közölnek, mert folyamatban lévő eljárásról van szó. 

A tragédiáról a helyszínről beszámoltunk, ahol, miután felgyújtotta magát az idős ember, tűz keletkezett az épületben. 

A falubeliek szerint az idős ember másfél milliós büntetés miatt ment a hivatalba. Ezt cáfolta a kormányhivatal, majd közölte: a férfi két kutyája megtámadott valakit, az ebek nem voltak oltva, elektronikus azonosítójuk sem volt. A férfit a kiszabható legkisebb, kétszer 15 ezer forintos bírságra kötelezték, tájékoztatták a részletfizetésről.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kapcsolódó írásaink:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában