Hiánypótló fejlesztés

2022.04.23. 11:00

Futókörrel gazdagodik a Jutasi úti lakótelep

Elkészültek a Jutasi úti lakótelepen kialakítandó futókör tervei, és a napokban kiírják a beruházáshoz szükséges feltételes közbeszerzést is.

Marton Attila

A futókör egyik szakaszának látványterve

Forrás: VEB2023 EKF

A futókör a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg. A szervezet közleményében felidézte, 2021 májusában a VEB2023 EKF csapata a Jutas-lakótelepen élők megszólításával és aktív bevonásával közösen határozta és tervezte meg, hogy milyen infrastrukturális fejlesztésekre lenne szükség a lakótelepen. A városrész mérete miatt a résztvevők kiválasztották azokat a területeket, amelyeket leginkább szeretnének megújítani, és keresték annak lehetőségét, hogyan lehet a meglévő adottságokat kihasználva a kiválasztott területeket összekötni. 

A terv legfontosabb eleme így a teljes lakótelepet érintő, önmagába záródó futópálya létrehozása lett, amely a lakótelep belső közlekedésében egy új, eddig hiányzó infrastrukturális elem szerepét is betölti. 

A tervezett 3256 méter hosszúságú, rekortánburkolatú futókör másfél méter szélességű nagy körből és két egy méter szélességű kisebb betétkörből, úgynevezett iskolakörből áll majd. A Báthory-iskola környezetében 538 méter, a Deákiskola körül 949 méter hosszúságban helyezkedik majd el. 

A futókör nyomvonala több helyen érint meglévő út- és járdafelületeket, itt a rekortánburkolat helyett felfestésekkel jelzik majd a nyomvonalat, a tönkrement járdafelületeket pedig felújítják – írták a közleményben. 

A futókör útvonalának meghatározásánál a tervező társaságok szakemberei figyelembe vették a meglévő adottságokat, növényzetet, a közművek, parkolók és intézmények elhelyezkedését. 

A nagy kör nyomvonalán a tervek szerint pihenőhelyeket is kialakítanának, valamint korszerűsítik a közvilágítást. 

Azt, hogy a futókör mikorra épülhet meg, a rövidesen kiírt feltételes közbeszerzés eredményei határozzák meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában