Előadásokkal és szűrésekkel

2022.05.30. 11:00

Egészségnapot tartottak Sümegen

Az Evenita Közösségépítő Egyesület, a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ és az Egészségfejlesztési Iroda programot állított össze a testi-lelki egészség témakörében a közelmúltban.

Szijártó János

Forrás: Pixabay-illusztráció

A művelődési központ színháztermében Márkus Sándor Mindig aktívan – miért fontos az aktív életmód, a mozgás minden életkorban, milyen betegségmegelőző szerepe van a sportnak című előadásával indult a program. Csordás-Novák Mária gerontoandragógus, edző, a Szenior egyensúly tréning program kifejlesztője beszélt a módszer alapjairól, szerepéről. 
Az előadásokkal párhuzamosan a könyvtárteremben Gödriné Marika teakóstolóval egybekötött előadására ülhettek be a résztvevők. A folytatásban a fájdalomcsillapításról és a gyulladáscsökkentésről, illetve a lézerterápiáról volt szó Sándor Boglárka természetgyógyász prezentációjában. A földszinti könyvtárszobában Moór Éva optometrista kontaktológus látszerészmester látással kapcsolatos szűrővizsgálatokkal, tesztekkel, látásellenőrzéssel várta a pácienseket. Az aulában az EFI-ponton különféle szűrővizsgálatokra nyílt lehetőség, valamint táplálkozási tanácsadás és egészséges ételek kínálása, kóstolása színesítette a programot. 
A kellemes délután tibeti hangtál-meditációval zárult, melyet Oszkai Péter tartott az érdeklődők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában