Cél a közösségépítés

2022.06.15. 12:00

Mandalanapot tartottak a Deák iskolában

Mandala egészségnapot tartottak a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában azzal a céllal, hogy a fiatalok megismerkedjenek a testi-lelki feltöltődés ezen módjával is.

Juhász-Léhi István

A hangtálfürdőt is nagyon élvezték a gyerekek

Forrás: Nagy Lajos/Napló

- A mandalanap egy egészségnap - nyilatkozta a Naplónak a szervező Földesiné Pethe Andrea tanítónő, aki mentálhigénés szakemberként is dolgozik az iskolában. - Arra gondoltunk, hogy a tanév végén még jó lenne egy olyan napot szervezni a gyerekeknek, ami élményekben gazdag, zenei feltöltődést és testi-lelki-szellemi pluszt is ad.

Kiderült, sok előadót tudtak a szervezők meghívni az iskolába, így több csoport vehetett részt zenei bemutatón, hangtálfürdőn, hand-pan-előadáson, ráadásul az intézmény egykori diákja, Kövi Szabolcs fuvolaművész is megtisztelte jelenlétével a napot és koncertet is adott. Ugyanakkor illóolaj-bemutató csakúgy volt a Deák suliban, mint aromaterápia, de még a tudatos diétával is megismerkedhettek a diákok egy dietetikus segítségével. 

- Interaktív módon játszanak a tanulók, például van fürdősóöntés is - tette hozzá Földesiné Pethe Andrea, aki örömmel számolt be arról is, hogy nagy siker volt a kutyaterápiás bemutató és foglalkozás is.

- Nagyon sok helyszínt igyekeztünk biztosítani a gyerekeknek, akik forgószínpadszerűen mozogtak a helyszínek között - tudtuk meg. - A cél egyértelmű: a közösségépítés. Már csak azért is, mert az elmúlt két esztendőben nem tudtunk hasonló programokat szervezni. 

A pedagógus szerint nagyon nyitottak a gyerekek az egészségnapra. Úgy fogalmazott, hogy "érdeklődők, nyitottak és kíváncsiak". 

- Az, ahogy készültek a zenészek a koncertre, rendkívül lenyűgözte a gyerekeket - mondta Földesiné Pethe Andrea. - Rácsodálkoztak: ilyen is van? De a kollégákat is nagyon érdekelte az, hogy miről fog szólni a nap. A gyerekeket úgyszólván előkészítettük arra, hogy mi várható. A múlt hónapban már mandalákat színeztek, a kollégák pedig meséltek minderről nekik. Ugyanakkor felhívtuk a figyelmet a meditatív, relaxációs zenére az ének-zene szakos kollégák segítségével. 

A rendezvényen felléptek a Petőfi Színház művészei is, míg a napot élő mandala zárta a tornapályán, természetesen diákok bevonásával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában