Elsőbálózók mulatsága

2022.07.22. 20:20

Szíveket halásztak a Balatonból az Anna-bál előestéjén

Kitűnő hangulat mellett és nagy izgalommal halászták ki a lányok a Balatonból a fából készült szíveket, melyekre ráírták választottjuk nevét. A szívhalászaton ezúttal is zsúfolásig megtelt a Jókai hajó Balatonfüreden július 22-én, pénteken, az Anna-bál előestéjén, melyen részt vett Horváth Eszter, a tavalyi bál szépe is. A jövő évi, kétszemélyes belépőt a balatonfüredi Kiss József és Kissné Guzmics Mária nyerte meg.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Nagy izgalom kísérte a szívhalászatot, ugyanis nem mindegy, melyik szívet fogják ki a lányok a tóból, mert a hagyomány szerint az övé lesz az első tánc az Anna-bálon. 
– A szívhalászattal kezdődik meg a bál - ezt mondták vidáman, amikor a hagyományőrzők társasága képviselőivel Vanyolai Sándor kapitány hajójára léptek. A fedélzeten a kitűnő nyári hangulatot fokozta Kéri Kitty füredi színidirektor, valamint Kalló Zoltán Henrik prímás és zenekara, Bakács Julianna és Pápai Sándor muzsikája. Buvári Lilla és Tóth Nikolett színművészek korabeli művekkel idézték meg a régi füredi bálok, szívhalászatok hangulatát. Hári Lenke alpolgármester, aki a fődíjat is átadta, a szívhalászatot kiemelkedő kísérőrendezvénynek nevezte, amely ráhangolja az estre az elsőbálozókat. Schmidtné Kositzky Anett, a főszervező Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a hagyományt, Molnár Judit önkormányzati bizottsági elnök az Anna-bál nemzeti értékét emelte ki.

Horváth Eszter, a tavalyi bál szépe azt mondta, az Anna-bál csodás esemény, a bálozók érezzék jól magukat és legyenek boldogok, mert egész életükben emlékezni fognak rá. 
Izgatottan várja a szombat estét Nánási Nikolett elsőbálozó és kísérője, Kanyó Martin. Budapestről emiatt jöttek Balatonfüredre, a báli ruhát már kiválasztották, fodrász, kozmetikus szombaton várja a fiatal lányt. A szívhalászaton értékes nyereményeket is kisorsoltak, egy helyi ékszerüzlet kínálatából. 

A hajózás után Novák Péter színész, énekes, zeneszerző rendezésében és Gazdag Tibor színész főszereplésével Szeretni bolondulásig címmel, Balatonfüred fürdőváros hajdani és újkori anekdotáiból válogatva vidám időutazással lepték meg a színművészek, zenészek, néptáncosok, hagyományőrzők a közönséget a Vitorlás téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában