Programok

2022.08.17. 17:30

Fény-, víz- és tűzijátékok, zsonglőrök és lángshow-k biztosítják a szórakozást augusztus 20-án Veszprém megyében

Programajánló jelleggel igyekeztünk összegyűjteni, hogy augusztus 20-án, szombaton Veszprém megyében a nagyobb településeken hol rendeznek olyan programokat, amikben tűzijáték vagy hasonló show szerepel.

Rimányi Zita

Augusztus 20-án 21 órától fényfestéssel és fényjátékkal szórakoztatják majd az érdeklődőket Veszprém belvárosában

Fotó: Pesthy Márton/Napló-archív

Elsősorban az állatvédelmi szempontokat figyelembe véve idén sem tartanak tűzijátékot Veszprémben augusztus 20-án, tudtuk meg az önkormányzattól. A tavalyi évhez hasonlóan azonban ezúttal sem maradnak látványos attrakció nélkül a megyeszékhelyen élők az ünnepnapon, ugyanis többek közt fényfestéssel és fényjátékkal szórakoztatják majd az érdeklődőket a belvárosban. Ez a program 21 órakor kezdődik az Óváros téren. 
Balatonfüreden a tradíciók szerint megtartják az augusztus 20-i tűzijátékot, 22 órától többek közt a parton lehet figyelemmel követni. Az önkormányzat honlapján közzétett tájékoztatás szerint a már jóval korábban erről megkötött szerződést nem bontotta fel a város, és a látványos bemutató turisztikai és gazdasági hatásai miatt többet hoz a városnak, mint amit a költségekre kell szánnia, s azok jelentős részét támogatók finanszírozzák. Mivel azonban a tűzijátékok megrendezését természetvédelmi és állatvédelmi szempontok árnyalják, ezért a jövőben Balatonfüreden átgondolják, szükség van-e erre a látványosságra a Balaton-parti városban.
Badacsonytomajon ugyancsak lesz tűzijáték, augusztus 19-én 22 órai kezdettel a badacsonyi strandon. Előtte és utána a Duett Partyzenekar zenél. Szigligeten szintén lesz, augusztus 20-án, a strandon 21 órától. Előtte a Yersterday ad koncertet 20 órától.
Tapolca polgármestere, Dobó Zoltán közösségi oldalon tette fel a kérdést a helyi lakosoknak arról, legyen-e tűzijáték a városban augusztus 20-án. Két nap alatt több mint ezeregyszázan reagáltak választ adva. Ezután a településvezető úgy nyilatkozott, hogy mivel a többség ellenzi, így nem lesz. Az 1,2 millió forintos összeget, amelybe a látványosság került volna, a helyi szociális ellátásban hasznosítják, a pénzt a rászorulókra költik majd. Ajkán a város polgármestere úgy fogalmazott, hogy véleménye szerint ebben a helyzetben, amiben ma Magyarország van, nincs szükség tűzijátékra Ajkán sem. Schwartz Béla közösségi oldalon is közzétett közleményében az szerepel, hogy a megmaradó másfél millió forintot a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére használják fel. Élelmezésükre, ruházásukra, segélyezésükre.
Csopakon a Csopak-napok keretében augusztus 20-án 21.30-tól a Fürdő utcai nagyparkolóban lesz tűzijáték. Alsóörsön a Nyárbúcsúztató és vendégmarasztaló fesztivál részeként augusztus 20-án 22 órától tartják meg a Sirály parkban az Alsóörs 750! című jubileumi tűzijátékot. 
Balatonkenesén a Széchenyi parkban 21 órakor kezdődik augusztus 20-án a zenés vízi fényjáték és a lángshow. Balatonfűzfőn szintén 20-án a Föveny strandon 22 órakor az ünnepi vízjáték és a lángshow. Balatonalmádiban a Wesselényi strandon szombaton 21 órától tűzzsonglőrök műsorát lehet megcsodálni.
Sümegen a város vezetése úgy döntött, hogy augusztus 20-án az államalapítást nem tűzijátékkal ünneplik. Végh László polgármester közleményéből az is kiderül, hogy a mintegy ötszázezer forintnyi összeg, amelyet így megtakarítanak, egy elkülönített számlára kerül, és rászorulók támogatására kívánják azt fordítani.
A pápai önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, hogy augusztus 20-án a városban nem lesz tűzijáték és fényjáték sem, csakúgy, ahogyan az elmúlt húsz évben sem volt. Devecserben szintén nem lesz. S Berhidán, Zircen, Várpalotán sem tűzijátékkal szokták ünnepelni az államalapítást, így idén sem gondoltak erre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában