Különleges élmény

2022.09.14. 19:00

Ámulatba ejtően szép a Somló

Kevés lenyűgözőbb látvány van annál, amikor az ember végigtekint Magyarország legkisebb borvidéke, a Somló lankáin, szőlőültetvényein, apró pincéin, buja, sajátos növényzetén.

Kovács Erika

Ha mindezt naplementében, langyos őszi estén teheti meg, akkor páratlan panorámával, különleges élménnyel ajándékozza meg a természet. Lélegzetelállítóan szép, ahogy az aranyban, vörösben izzó lenyugvó gömb még egy kis időre megvilágítja a tájat, ezzel felerősítve a színeket, ilyenkor még ragyogóbbá válik a környezet, élesebbek lesznek a kontúrok a felhők körül, a napkoronggal együtt szinte izzik a levegő a hegyen. 

Kevés lenyűgözőbb látvány van annál, amikor az ember végigtekint Magyarország legkisebb borvidéke, a Somló lankáin, szőlőültetvényein, apró pincéin, buja, sajátos növényzetén
Fotós: Képviselői iroda/Gáspár Ákos

A nyugalomra, a csendre, a végtelen harmóniára, ami ezen a vulkanikus tanúhegyen uralkodik, nincsenek szavak. Nem véletlen, hogy legkisebb borvidékünk rendszerint a legnagyobbak között szerepel a világ nagy bormustráin, a Somló egyedi terroirja, illetve a hely különleges adottsága, szelleme miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában