A gyerekek örülnek neki a legjobban

2022.12.31. 14:00

A monostorapáti családi ház ünnepi díszbe öltözik minden év végén

Czverenczné Nagy Hajnalka több mint tíz éve minden december elején fényekkel díszíti ki a családi házukat. Évről évre több kis lámpás világítja meg az otthont, ahonnan saját gyermekei már kirepültek, viszont nevelőszülőként most is öt gyermeket nevel.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Amint Hajnalkától megtudtuk, az első díszek az ablakokba kerültek sok évvel ezelőtt, aztán a gyerekek kérésére évről évre egyre gyarapodtak az égősorok. Ma már két-három napos munka a díszítés, de örömmel végzi és nem is kér hozzá segítséget, mert kikapcsolódást nyújt számára, hogy kidekorálja a házat. 
A kreatív nevelő anyuka december ötödikén kapcsolja fel először a fényeket, hogy amikor a gyerekek hazaérkeznek az óvodából, iskolából, örüljenek a látványnak. 12 éve nevel gyermekeket, a sajátjai már kirepültek, sőt, egy kis unokája is van. A házban cseperedők hét és 14 év közöttiek, iskolába járnak mindannyian. Hajnalka nem unatkozik mellettük, de úgy véli, mindenkinek arra van ideje, amire szeretné, hogy legyen, így nem tehernek érzi az ünnepi dekorálást, hanem örömnek. A lakásba kandallót készített, hogy legyen hely a Mikulás ajándékainak, és a karácsonyi falut is maga állította össze. 

A kinti dekorációnak a településen átutazó idegenek is örülnek, mindenkinek szembe tűnik, aki elhalad a ház előtt. Fényárban úsznak az ablakok, és még a falakra is figurákat vetít a fényfestés. A gyerekek büszkék rá, hogy a faluban az ő házuk a legdíszesebb, legfényesebb. 
A helyiek közül sokan várják már év végén, hogy Hajniéknál kigyúljanak a fények, amelyek között a legújabb egy fejét mozgató szarvas, és két fa szintén ünnepi díszbe öltözött idén már.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában