Vidéki életforma

2023.04.26. 07:00

Egyre népszerűbb a biokertészet

A vidéki életforma népszerűbbé válásával egyre több fiatal pár, család választja lakhelyéül a falut, s ha már ott laknak, a kertészkedés, a biokertészkedés is előbb-utóbb érdeklődés tárgyát képezi náluk. Mindezt látva, tapasztalva döntött úgy a Közép-dunántúli Biokultúra Egyesület, hogy szakmai segítséget nyújt az érdeklődőknek. Ennek jegyében rendeztek a napokban Vigántpetenden, az egyesület oktatási központjában bioparcella-programsorozatot.

Szijártó János

Melegágyást alakítottak a résztvevők Ware Borbála (balról a második) irányítása mellett Vigántpetenden Fotó: Szijártó János

A szervezők, házigazdák nevében Ware Borbála lapunk kérdésére elmondta, hogy fő céljuk a hagyományos gazdálkodás, a kertészkedés ismereteinek átadása, a biogazdálkodásra vonatkozó szabályok betartásával. – Lényeges, hogy a térségbe költöző fiatalok a kertészkedés és a falusi élethez tartozó tudnivalók mellett egymást is megismerjék. Ma konkrétan a bioméhészet, a zöldség- és a gyümölcstermelés, a bioborászat, a sajtkészítés alapjait ismerhetik meg a résztvevők – hangsúlyozta Ware Borbála. Hozzátette, magához a biogazdává váláshoz is megfelelő segítséget, információt kaphatnak az érdeklődők, úgy, hogy saját gazdaságuk, illetve biogazdálkodási tevékenységük tapasztalatait osztják meg velük a helyi gazdák. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában