A grafológus válaszol

2023.04.11. 10:26

Eltökélt, vállalja minden döntése következményét

A Most jeligét választó újságolvasó szépen alakított, nyugodt vonalai kiegyensúlyozott személyiségről árulkodnak.

Utassy Zsuzsa

Saját képességeit, teljesítményeit reálisan ítéli meg, ismeri adottságait, ezekhez igazítja vágyait. Viselkedését komótosan ellen­őrzi, felülvizsgálja, tetteit normákhoz és szabályokhoz köti. Szemléletmódja objektív, túlzásokra nem hajlamos. A külső hatásokkal szembeni ellenálló képessége erős, úgy tűnik, hogy nem billenti ki egyensúlyából semmi. Könnyed kommunikációval teremt kapcsolatokat, közvetlen, tökéletesen alkalmazkodó jellem. 

Önálló, független, befolyásolhatatlan, vezető és irányító típus, miközben maximálisan döntőképes. Nem szereti a vitákat, magas ingerküszöb segíti abban, hogy semmire ne reagáljon azonnal, meggondolatlanul. Hosszú távra szóló, tartós érzelmek birtokosa, megbízható, nagy energiákkal dolgozó, jó teher- és munka­bírású alkat. Nem zavarja a feladathelyzet, a megmérettetés, higgadtan lát hozzá tervei megvalósításához, és megfelelően kezeli azt is, ha akadályozzák céljai elérésében, szélsőséges reakciói nincsenek. 
Eredményes és hatékony munkavégzésre képes, betű­alakításai kreativitás és találékonyság jelenlétét mutatják. Rendszerez, tervez, szervez, koncentrál és megfigyel. Tud állást foglalni, vállalja döntései következményeit, eltökélt és meggyőző, szilárd akaratú, jelentős felelősség- és kötelességtudattal tevékenykedik. Eredeti ötletek és kőkemény logika segítségével minden változtatást lazán véghez visz, hiszen maximalizmusa a fő hajtóereje. Folyamatosan új taktikákon, stratégiákon és lehetőségeken töri a fejét. Próbál egy lépéssel mindig a többiek előtt haladni, hogy ura lehessen a helyzeteknek. Bár az esetek többségében halk szavú, igen határozott véleménye van a dolgokról, és fáradhatatlanul küzd azért, amiben hisz. 

Eltökélt és erős akaratú, de néha szüksége van egy kis magányra ahhoz, hogy megpihenhessen és újra feltöltődjön. Bármilyen cél érdekében munkálkodik is, időt és energiát nem kímélve végzi el pontosan és nagy türelemmel az éppen soron következő feladatát. Nem szeret találgatni, a helyzet felmérése és az adatok ellenőrzése után hozza meg legészszerűbbnek tűnő döntéseit. Ha azt mondja, hogy valamit megcsinál, akkor az úgy is lesz, méghozzá bármi áron, ezért nehezen dolgozza fel, ha mások nem állják ugyanúgy a szavukat, mint ő. Ebből következik, hogy szívesebben dolgozik egyedül vagy a hierarchia felső fokán, ahol nyugodtan ténykedhet anélkül, hogy mások vitáit kellene hallgatnia, vagy a megbízhatóságuk miatt kellene aggódnia. 

Nem szívesen támaszkodik másra semmilyen probléma esetén, többre becsüli az önállóságot és az önállóságra törekvést. Az igazságosság és a „bánj úgy másokkal, ahogy veled szeretnéd, ha bánnának” elvének képviselőjeként mindig pozitív hatást gyakorol a környezetére. Elvont elméletek és globális problémák nem nagyon keltik fel az érdeklődését, intelligens társalgóként leginkább arról szeret beszélni, ami kézzelfogható, megvalósítható. 

Ragaszkodása a stabilitáshoz és a hatékonysághoz azt is maga után vonhatja, hogy a körülötte élők egyre inkább rá támaszkodnak. Tőle várnak válaszokat szinte minden kérdésükre, amivel jelentős érzelmi terhelés nehezedhet a vállára. Akár ő is mondhatná: „Ha úgy kezdünk hozzá egy feladathoz, hogy tudjuk: létezik megoldás rá, már ötvenszázalékos sikert értünk el.” 

Rövid grafológiai jellemrajz készítéséhez várjuk jel­igés, sima A4-es lapra írt, 15-20 soros, aláírással ellátott levelüket a szerkesztőség címén (8200 Veszprém, Házgyári u. 12.). 

Utassy Zsuzsa 
grafológus-írásszakértő

Címkék#grafológia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában