Nyílt nap

2023.05.23. 17:00

Sokakat érdekel az apiterápia

Csali Tibor és családja apiterápiás, méhes háza első alkalommal szervezett nyílt napot, hogy mindenki megismerhesse a különös gyógymódot.

Tóth B. Zsuzsa

Az első apiterápiás nyílt napon sokan ellátogattak a lesencefalusi méhes házhoz Fotó: családi

A vasárnapi jó időben egész nap folyamatosan érkeztek az érdeklődők a Lesencefalu és Nemesvita határán álló méhes házhoz. Helyből és a környékből, vidékről is sokan kíváncsiak voltak a hazánkban még kevésbé ismert apiterápiára. A hét éve méhészkedő, jelenleg 35 méhcsaládot tartó Csali Tibor és családja mindenkit megismertetett a terápiával kapcsolatos tudnivalókkal, elmondták, hogy a méhkaptárakat rejtő faházban teljes biztonságban tölthet mindenki néhány órát akár heti több alkalommal annak érdekében, hogy különféle egészségügyi problémákra gyógyírt találjanak. Az apiterápia, azaz a méhek zümmögése által keltett rezgés, a kaptárak illata segít gyógyulni számos betegségből. Oroszországban és Ukrajnában allergiát, asztmát gyógyítanak apiterápiával, amely elmulasztja a migrént, többek között vért pezsdít, vérnyomást és sztrók tüneteket csökkent, megoldást kínál a légzési és alvási zavarokra, fejleszti a gyerekek beszédfejlődését, kognitív képességét. 

A lesencefalusi, hét kaptárt befogadó házban lehet akár napi egy-egy órát pihenni, vagy relaxálni, miközben a gyógyulni vágyók belélegzik a kaptárak jótékony levegőjét. A méhekkel nem találkoznak, de hallják és érzik a kaptárak zsongását. A méhek környezetében a levegő és a rezgések a legmegnyugtatóbb és frissítőbb fizikai és szellemi állapot elérésében is segítenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában