Csodás latin-amerikai életérzés

2023.06.19. 15:30

A szavakon túl: lehet tangózni Balatonfüreden (videó)

Kifejezi a boldogságot, és a legszebb kapcsolat két ember között a tangó, mely a szavakon túl érzelmeket, hangulatot kelt a másikban, érvelt Melkvi Szilárd Balatonfüreden a tangóoktatás mellett.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

Megtelt érdeklődőkkel a mediterrán hangulatú balatonfüredi vendéglátóhely terasza az elmúlt hétvégén, ahol a Tangó Cortina zenekar élőzenéjére többen tangót táncoltak, mások érdeklődve figyelték a mozdulatokat. 

Melkvi Szilárd: A tangó a legmélyebb érzésekre vall két ember között
Fotó: Kovács Erika/Napló

Melkvi Szilád a megnyitón köszöntőjében azt mondta, minden érdeklődőt megtanítanak erre a gyönyörű táncra, mely szerinte a szavakon túl a legszebb kapcsolat két ember között. Ahhoz, hogy valaki jól megtanulja a tangót, sok gyakorlásra van szüksége, érdemes több milongára járnia, ahol a lépéseket elsajátítja. 

A táncoktató arról is beszélt, hogy több hónapon át élt Argentínában, ahol rabul ejtette ez a tánc, amit egy csodás latin-amerikai életérzésnek tart, és mindegyik korosztály számára ezt szeretné megteremteni Balatonfüreden is. Ott nagyon sokan tangóznak, főként esténként telnek meg a terek, utcák táncoló párokkal, de nem ritka az sem, ha valaki napközben kedvet kap, és így simul a párjához, mely Szilárd szerint a legmélyebb érzésekre utal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában