Ahaélmény a gyökeres fa kusza szövevénye láttán

2023.07.24. 07:00

Félúton a Római-fürdőhöz, ahol mindenki készít fényképet a bakonyi ösvényen

Van egy fa a Bakonyban, ami biztosan a legtöbbet fényképezettek közé tartozik. Gyökeres fának nevezik. A csapadékvíz jórészt kimosta a föld alatti részét, látszik az a kusza szövevény, ami többnyire számunkra láthatatlan, tulajdonképpen több törzs összekapaszkodik így egy helyen.

Rimányi Zita

Lefotózta már a nánai csodafát? Ha van hasonlóképp jó képe róla, küldje el szerkesztőségünknek!

Forrás: Szelfi Off

Kihagyhatatlan látványosság félúton a Római-fürdő szurdokvölgye felé a gyökeres fa - amikor ideér a Bakonynána felől induló túrázó a keskeny ösvényen, és meglátja a hirtelen kiszélesedő túraúton, ahaélmény éri, és biztosan lefotózza. A legtöbben lepihennek mellette, a gyerekek szívesen megmásszák a több száz esztendős bükknek azt a részét, amivel a talajba kapaszkodik, amivel tápanyagokat szerez magának. Vaskó Brigittának az Avatar című film jut róla eszébe, amelyben kapcsolatban van a történetben szereplő bolygó minden élőlénye. A miénken szintén minden mindennel összefügg, kényes a környezeti egyensúly, érdemes vigyázni rá, ahogy erre a fára is. Általa is szorosabbá, közelebbivé tehetjük kapcsolatunkat a természettel, például kirándulások alkalmával. 

Forrás: Szelfi Off

A bakonynánai túravezető, fotós szakembertől képeket is kaptunk az idős szépségről. Ha olvasóink között vannak olyanok, akik szintén lencsevégre kapták már a különleges nánai fát, így van hasonlóképp jó fényképük róla, küldjék el szerkesztőségünknek a [email protected] e-mail-címre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában