Németbányai ünnepség kis lila csodálnivalói

2023.09.18. 13:00

Csodapetúnia – a kápolna születésnapjára nőtt ki térkövek közül

„Ez a gyönyörű kis petúnia a kápolnánk születésnapjára nőtt ki a bejárata mellett lévő térkövek közéből. Az elmúlt hétvégén sokan megcsodálták, amikor a német nemzetiségi napon a huszonöt éve épült emlékkápolnánkat ünnepeltük, amely közösségi összefogással az 1948-ban kitelepített német honfitársaink tiszteletére készült" – írta Kiss Albertné Németbányáról.

Rimányi Zita

Forrás: olvasó

Azt nem is kellett kifejtenie, magától értetőtő, hogy a kis virág, ami olyan helyen lelt életadó talajra, ahol nem tűnnek ehhez kedvezőnek a körülmények, milyen szép jelképe annak, ahogy a kitelepítetteknek új életet kellett kezdeniük, korábbi gyökereiktől elszakítva. S többen – talán a „csak azért is" erejével, talán mert a megpróbáltatások még inkább sikeres megküzdőkké tették őket – milyen szép életutakra találtak rá.

Továbbra is várjuk olvasóink fotóit felhívásainkra, melyekben azt kértük, küldjenek nekünk csodálnivalókat, fura formájú felhőket, színes szirmú virágokat, finom szárnyú rovarokat, gyökerükkel, törzsükkel érdekes alakzatot alkotó fákat, tájházi csendéleteket, esetleg naplementéről, napfelkeltéről készült felvételeket, mert ideje jobban megismerni kis szomszédaink szépségeit, ideje ráismernünk, milyen érzéseket keltenek bennünk az égi-földi látnivalók. Az a legjobb, ha megfogalmazzák, a fényképükről mi jutott eszükbe. Azt kérjük, hogy mindenképpen írják bele a [email protected] címre postázott e-mailbe, megjelenhet-e a kép és a készítőjének neve lapunk felületein! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában