Újságírói jegyzet

2023.11.25. 06:00

Tájkép múltunk feledett dallamaira emlékeztető holmikkal

Rimányi Zita

Tájkép múltunk feledett dallamaira emlékeztető holmik kidobása után, ami lehetne rendezett is, mert a lomtalanításnál jobb a cserebere, az arra helyet adó csereberepont Fotó: Rimányi Zita

Szemétügy a szó minkét értelmében az egymásra dobált lomok kupaca. Megtöltötte a veszprémi csereberepontot. Elvadult – jegyezték meg használói. Számíthattak rá – gondoltam magamban. Azt szintén biztosra vettem, lesz, aki rendet rak és a többség győz e téren. Javíthatunk az arányokon. Akkor is, ha halvány a remény, hogy lesz időben zöld átállás, mert nem tehetjük jóvá, amit bolygónkkal műveltünk. Mégis vannak szép zöldpillanatok. Mint a veszprémi. Elkezdhetünk valami jót a cserebereponton, amit érdemes tovább alakítani. Tán nem vesztettük el katedrálisépítő képességünket. A jövőkutatók kifejezése ez arra, ha befektetünk egy változásba, aminek nem láthatjuk az eredményét. Jobb, mint elmélázni a tárgyak elmúlásán lomtalanításkor. Kidobásnál jobb a cserebere. Pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában