Jótékony ajándékosztás

2023.12.15. 11:00

Újra akcióban az angyal Zircen

Tavaly száz, idén százhúsz rászorulót ajándékoztak meg Zircen a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezetének szervezésében, annak köszönhetően, hogy újra akcióba lépett a zirci angyal, már éppen tizedszer.

Rimányi Zita

A Zirci Anonim Angyal követei, az adományok átadását vállaló önkéntesek a zirci művelődési házban. Az ajándékcsomagokba élelmiszerek, édességek, tisztítószerek kerültek Fotó: Rimányi Zita

Tizedik alkalommal ajándékozott élelmiszereket a bakonyi városban élőknek a magát Zirci Anonim Angyalnak nevező adományozó. Nevét nem szeretné közzétenni, de jórészt neki köszönhető, hogy csomagokat oszthatott szét karácsony előtt a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete idén is. Tíz éve számíthatnak rá a rászorulók és a segítők. Mások hozzájárulása szintén fontos volt, ezúttal is. Egy olaszfalui termelő burgonyát, egy felsőperei savanyúkáposztát ajánlott fel, és egy zirci csomagolócég révén tudták megoldani, hogy legyen mibe beletenni az ajándékokat. A Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ közvetítése révén tisztítószerek szintén kerültek a szatyrokba. 

Magyar Lászlóné, Anikó, a jótékony akció egyik szervezője elmondta, hogy a művelődési háznak ugyancsak hálásak, mert helyet biztosított az adományozás lebonyolításához, amiben önkéntesek vettek részt. Jó szót, kedvességet is kaptak tőlük a rászorulók, a nagycsaládosok, a hátrányos helyzetűek, a fogyatékosok, a betegek, az egyedül élők. Márpedig a segítő hozzáállás is sokat számít a léleknek, hozzájárul, hogy a nehezebben megélőknek szebb legyen az ünnepük, könnyebb a boldogulásuk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában