Előtérben a tematikus jelmezek

2024.02.06. 12:00

Milyen jelmezbe bújjon a gyerek?

A farsangi időszak közepén vagyunk, az óvodákban, iskolákban jelmezbe bújnak a gyerekek, sok helyen még a felnőtteknek is szerveznek karnevált, akár szabadtérit is.

Tóth B. Zsuzsa
A szuperhősök jelmeze már kevésbé keresett, királynak még beöltöznek a gyerekek az óvodában, ha nincs meghatározva számukra olyan tematika, amibe ez nem fér bele Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Gyakran okoz fejtörést, hogy milyen jelmezbe bújjon a gyerek, mi az, amit szeretne, amit a szülő be tud szerezni vagy el tud készíteni. Ma már a jelmezkölcsönzők is segítenek a választásban. A tapolcai Sajtkukac játszóház jelmezkölcsönzőjében a tulajdonos, Németh Attiláné azt mondja, hogy mint minden évben, úgy idén szintén divatja van a különféle jelmezeknek is. 

 

A klasszikus maskarák mellett mindig az éppen aktuális mesehősök, filmszereplők adnak ötletet. Sokszor pedig az óvoda vagy az iskola egész csoportja egy tematikát választ, azon belül kell eldönteniük a gyerekeknek, hogy konkrétan milyen jelmezt öltenek. Egyre gyakoribb, hogy készen szerzik be a ruhát és a kiegészítőt a szülők, az üzletekben és az interneten egyaránt sokfélét kapnak olcsón. Ritka ma már, hogy otthon készítik el a jelmezt, és az szintén csak elvétve fordul elő, hogy a felnőttek beöltözzenek – mondta a kölcsönző tulajdonosa, Németh Attiláné Bajnóczi Melinda. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában