Minden tőlük telhetőt megtettek

2024.02.10. 07:00

Zenével, tánccal, zajos felvonulással próbálták elűzni a telet Sümegen (videó)

Télűző vigadalom és táncház fogadott minden érdeklődőt pénteken délután Sümegen, s ha zenével, tánccal, zajos felvonulással el lehetne űzni a telet, minden bizonnyal holnap már tavasz lenne. A résztvevők minden tőlük telhetőt megtettek, ahogy tavaly is.

Szijártó János

Komoly érdeklődés mellett, remek hangulatban rendezték meg a télűző városi programot Sümegen

Fotó: Szijártó János/Napló

A jelmezes felvonulók a Ramassetter Vince Általános Iskola főbejáratánál gyülekeztek, majd rendőri felvezetéssel innen indultak el a Hét vezér tér felé.

Ötletes álarcok, jelmezek és zajkeltő eszközök tűntek fel a tömegben, amely a belváros érintésével érkezett meg a Hét Vezér térre. A Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által szervezett rendezvényen idén is nagyon sokan vettek részt, s a létszám még a feltámadó szél ellenére sem csökkent. 

A téren aztán felforrósodott a hangulat, amihez jelentős mértékben járult hozzá humoros szövegeivel a ceremóniamester, Kovács Krisztián, azaz Kiki, valamint muzsikájával az Iszka Banda. A tánc sem hiányozhatott a kínálatból, már a lobogó máglyánál mutatkozott be a Sümeg Néptáncegyüttes mellett a Baglas és Kis-Baglas Néptáncegyüttes, valamint a Marcali Néptáncegyüttes. 

A téltemető máglyán sokan elégették gondjukat, bajukat, amelyet gondűző cédulákkal küldtek a tűzre. A télbanya és vele együtt a gondűző cédulák lángok közé vetése után különböző tájegységek tánclépéseit próbálhatták ki a program lelkes résztvevői. Közben fogyott a tea és a bor, a farsangi fánk, és a rengeteg gondűző cédula is hamuvá vált a kiszebábbal együtt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában