2024.03.27. 16:00
Báránysült, sonka, tojás: a szállodák és az éttermek is készülnek az ünnepre
Az éttermek, szállodák is készülnek a húsvétra, az ünnepen ahhoz méltó a menü is.
A tapolcai Hotel Gabriella ügyvezetője, Mezőssy Zoltán elmondta lapunknak, hogy a házi füstölt parasztsonka az étlapon is megjelenik ilyenkor, és a szállóvendégeknek báránysültet is kínálnak.
– A reggeli büféasztalnál is próbálunk kedveskedni a vendégeknek húsvéti fogásokkal. Nagypénteken medvehagymás házi körözött, tojás, füstölt hal kerül az asztalra, de a konyhán ilyenkor töltött tojás, franciasaláta, kaszinótojás is készül. Szombaton reggel pedig már a reggelizőasztalon ott lesz többek között a kötözött sonka és a füstölt parasztsonka egyaránt. Primőr zöldségeket kínálunk még, köztük a zöldhagymát, medvehagymát, retket és nem maradhat el a húsvéti főtt tojás, a friss, reszelt torma és a kalács sem – mondta az ügyvezető. Az ünnepre már hónapokkal ezelőtt hatvanszázalékos volt a hotel foglaltsága, és ahogy egyre inkább látszott, hogy jó idő lesz a hétvégén, a korábbi évekhez hasonlóan mostanra lefoglaltak minden szobát, jegyezte meg Mezőssy Zoltán.