Emberségből jeles

2024.03.10. 14:56

Megmentette a kiskutyát a maratoni futónő

A tapasztalt maratoni futó, Khemjira Klongsanun a nyugat-thaiföldi Chombueng versenyen indult. Minden simán ment, egészen a verseny közepéig, amikor Khemjira észrevett egy apró, reszkető kölyökkutyát az úttesten, derült ki egy közösségi oldalról.

Kovács Erika

Megmentett egy édes kis blökit Khemjira Klongsanun, aki a nyugat-thaiföldi Chombueng futóversenyen indult

Fotó: Khemjira Klongsanun

Azt írták, a többi futó igyekezett kikerülni a rémült thaiföldi farkaskutyát, de Khemjira nem tudta csak úgy hátrahagyni. Lassan megközelítette a blökit, és mivel látta, hogy nincsenek a közelben lakóházak, így egyértelmű volt számára, hogy a kutya elkóborolt vagy direkt elhagyták. Tudta, hogy egyedül nem élné túl a perzselő klímát, ezért felkapta, és ahelyett, hogy feladta volna a versenyt, az imádni való kutyával a hóna alatt futott még csaknem 30 kilométert. Végül hazavitte, és megpróbálta megtalálni a gazdáját, de senki sem jelentkezett érte. Így végül örökbe fogadta, és Chombuengnek nevezte el a verseny után, amelynek során megmentette az életét. Ezentúl ő és a kiskutya szőrös testvérei vigyáznak rá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában