Inspiráló nőkkel kezdődött a Taste Balaton Fövenyesen

2024.03.09. 15:30

Meghódította Olaszországot egy balatonfüredi lány

Nőnap alkalmából a gasztronómia és a borászat jeles női személyiségeivel, így Kövérné Kalmár Mónikával, Molnár Júlia Dórával és Pécsvári Tündével kezdődött a Taste Balaton rendezvénysorozata a fövenyesi Kalóz Strandbisztróban március 8-án este.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika / Napló

Az ismert vendégekkel Nagy-Golyán Nikoletta, a hely egyik tulajdonosa, a Balatoni Kör elnökségi tagja és Kraszkó Zita műsorvezető, színésznő beszélgetett. Kiderült egyebek mellett, hogy a nők a kihívásokat mindig is megoldandó feladatnak tekintik, mely inspirálja őket, a problémákat előre látják, így elébük mennek, felkészülnek azokra, terveznek, kőkeményen dolgoznak. Valamennyien vakmerően, nagy kockázatot vállalva, ugyanakkor elkötelezetten, alázattal vágtak neki annak, amiben ma már sikeresek, elismertek. 

Így Kövérné Kalmár Mónika a nevét viselő gyenesdiási cukrászatot építette ki. A balatonfüredi származású Pécsvári Tünde éttermet működtet Milánóban, egyedül ő kínálja a világszerte ismert milánói bordát, ezenkívül Rómától Milánóig 40 kávézó tulajdonosa. Mindemellett visszafogottan él, két lábban a földön áll, imádja a Balatont, a fövenyesi strandot, a Kalózt, utóbbiakat, amikor csak teheti, felkeresi. Nem véletlen, hogy házat is vett a tónál. Molnár Júlia Dóra kivételes alázattal, nagy szeretettel beszélt az általa képviselt badacsonytomaji Csendes dűlőről, amelynek borai a legismertebb nemzetközi trófeákat is elhozták már. A beszélgetés előtt Nagy Attila, Nikoletta férje, a hely másik tulajdonosa finom falatokat szolgált fel a vendégeknek, stílszerűen a Taste Balatonhoz illeszkedve, azaz érzékeltetve a Balaton ízeit, egyebek mellett friss, balatoni harcsát, helyi sajtokat kínált.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában