Veol podcast

2024.04.14. 21:00

Pályaváltás szenvedélyből – A turizmusból a táncoktatás világába (podcast)

Hogyan lett a hobbijából a főállása a tánc, pontosabban hogyan oldotta meg, hogy szinte csak a szenvedélyével kelljen foglalkoznia. Erről beszél Hevesi Gréta táncoktató, a SoulDance Táncstúdió vezetője. A mikrofonnál Rimányi Zita újságíró.

Rimányi Zita

Hevesi Gréta zirci, de az általa alapított SoulDance Táncstúdió Veszprémben működik, Gréta az ActiCityben oktat gyerekeket, fiatalokat, akik vele szinte egyidősek és magánál kicsit idősebb felnőtteket. Már feladhatta azt a főállását, ami végzettségéhez és a turizmushoz kötötte. Ám számára a tánc szenvedély, és ez a szerelem már gyerekkorában kialakult, ezért az nem újdonság, hogy ezzel tölti idejét.

Hevesi Gréta
Hevesi Gréta
Fotó: SoulDance Táncstúdió

Pályaváltása érdekes, tanulságos lehet sokaknak, akár példát mutathat, hogy bele mert vágni egy olyan vállalkozásba, ami leginkább inspirálja. S van egy másik szála is történetének, ami elgondolkodtató. Ugyanis úgy vélik sokan, hogy a tánc nem nekik való, ugyanakkor emberi mivoltunknak ősi, ösztönös része, sajátossága. 
A SoulDance, Gréta táncsúdiójának a neve azt jelenti, hogy lélektánc és ezzel talán el is mondtunk mindent arról, hogy mit jelent neki, mit jelenthet bárki másnak a tánc, de azért több árnyalatáról, több szempontból beszél róla interjúnkban. Arról szintén, hogy hol nézhetik meg csoportjának fellépeseit az érdeklődők, hogyan kóstolhatnak bele Grétával egy kicsit a hiphop műfajába. Neki olyan természetes a táncolás, mint másnak a lélegzés. Nem kellene ennek így lennie mindannyiunknál? A tánc lehet terápia is, érzelmeink kifejezésének, feldolgozásának segítője. Csak egy lépéssel kezdődik, amit Gréta felírna mindenkinek receptre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában