utcazene

2018.07.21. 08:00

Muzsika úszik a veszprémi levegőben

Bár a Veszprémi Utcazene-fesztivál első napján – talán az időjárás miatt – valamivel még visszafogottabb módon zajlott a mulatozás, ám a derűsebb nyárestét ígérő csütörtök már többeket az utcákra, terekre, színpadok köré csalogatott.

Leitner Vera

Gyere, igyunk egyet!

Tegyük hozzá, az idén ugyancsak két helyszínen – az Óváros téren és a Kossuth utcán – táborozó Food Truck Show járművei előtt kígyózó sorok azért estéről estére arra engednek következtetni, hogy nemcsak a zene, hanem a különböző frissítők és a fantáziadús street food finomságok is igencsak vonzzák a látogatókat. S ha már tömeg, elkerülhetetlenek a baráti találkozók, a forgatag közepén a nagy egymásra találások, a Gyere, igyunk egyet! felkiáltások.

 

Ám a központban mindezek mellett természetesen a zene áll. Nemcsak a nagyobb színpadokról dörömbölő, nagyot szóló zene, hanem az eldugottabb, kisebb színpadokról hömpölygő, akusztikus muzsika, vagy az egészen testközelből hallható, a fesztiválprogramban sem szereplő muzsika, melyre az utcára kitelepedett fiatal banda kezdett rá, s húzza, vonja, kürtöli világgá, hiszen ennek most jött el az ideje.

A legutóbb hallott előadók dalai ma még talán ismeretlenek

A versenyprogramban szereplő zenekarok és a külföldi, a nagyközönség számára esetleg jórészt ismeretlen fellépők közül talán a második nap végére már megvan a kedvenc. Illetve a kedvencek. És ki tudja? A legutóbb hallott előadók dalai ma még talán ismeretlenek, de holnap már rákeresünk a munkásságukra online, s jövőre már úgy várjuk vissza őket, mint a rég nem látott barátokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában