kultúra a fedélzeten

2020.08.24. 07:00

Hajózás augusztusban: gyerekprogramok és tánc a Balatonon

Színes és gazdag programokkal várja a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) az utazóközönséget továbbra is, egészen a hajózási főszezon végéig, augusztus 30-ig, közölték a társaság illetékesei.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A településeket összekötő menetrendi hajójáratok augusztusban is 16 kikötőből, kilenc útvonalon közlekednek a Balatonon. A két legkedveltebb útvonalon, Siófok-Balatonfüred-Tihany között, illetve Fonyód-Badacsony között naponta 12-12 menetrendi járat indul a déli és északi partot összekötve.

A társaság augusztus 7-től a keleti medencében minden hétvégén bővíti a menetrendi szolgáltatást: augusztus 7-30. között pénteken, szombaton és vasárnap este 21 órakor is indul hajójárat Balatonfüredről Siófokra, szombaton, vasárnap és hétfőn pedig reggel 9 órakor Siófokról Balatonfüredre.

A társaságnál kiemelten kezelik a gyerekeket, így a nekik szóló szolgáltatásként augusztusban öt menetrendi nagyhajón ismét gyereksarokkal várják a legkisebb utasokat, hogy még élvezetesebbé tegyék számukra a menetrendi hajózást.

Augusztusban is minden menetrendi hajóra vagy kompjáratra váltott menetjegyhez kuponfüzetet kapnak az utasok, amely a parti településeken működő partnereik ajánlatait, akcióit tartalmazza. A kuponokkal az utasok számos szolgáltatást tudnak a Balaton körül kedvezményesen igénybe venni.

A Bahartnál idén is nagyon népszerűek a séta- és programhajók, a sétahajók 14 kikötőből heti 241, előre meghirdetett időpontban futnak ki. Az utazók átélhetik, amit egy fotó sem ad vissza, legyen szó sétahajózásról vagy romantikus hajóútról a naplementében – a Balaton páratlan látványa igazi kikapcsolódást nyújt mindenkinek. Augusztus 10-től, igazodva a korábban lenyugvó naphoz, nyolc kikötőben negyedórával korábban: 19 óra 15 perctől indulnak az egyórás sétahajójáratok a naplementében.

A legkisebbeknek, bűvészműsorral a fedélzeten, Varázshajót indít a Bahart hét kikötőből. Van olyan gyerekjegy, amihez ajándék figura is jár. A társaság gondolt azokra is, akik bulizni, táncolni szeretnének a hajókon, nekik több kikötőből is külön járatokat indítanak.

Nagy forgalmat bonyolítanak le a kompok, amelyek Szántód-rév és Tihany-rév érintésével folyamatos átkelést biztosítanak a Balaton északi és déli partja között. Augusztus 30-ig az első komp Szántód-révből 6 óra 40 perckor, az utolsó 22 órakor indul, Tihany-révből 7 órakor indul az első és 22 óra 20 perckor az utolsó kompjárat. A forgalmas napokon még gyakrabban indulnak a járatok.

Az idei hajózási főidényben extra akciókkal is várja az utasokat a Bahart, ilyen például a gyerekeknek szóló Kajla program, amivel diákigazolványuk felmutatásával ingyen utazhatnak, és kedvezményeket von maga után az is, hogy a társaság együttműködik a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ), a Balaton-parti óriáskerék-szolgáltatókkal.

Kiemelten kezelik azt is, hogy a fedélzetekre vigyék a kultúrát, amit a Bánfalvy Stúdióval együtt valósítanak meg. A Bahartnál külön súlyt helyeznek a parti települések bemutatására, ezzel a céllal levetítik a társaság, illetve az MTÜ filmjét, és külön tájékoztató plakátokat is elhelyeznek a fedélzeteken.

A Bahartnál figyelnek a biztonságra is, így bűnmegelőzési kampányt indítottak idén nyáron a Somogy Megyei Rendőr-főkapitánysággal. Eszerint a rendőrök többször is foglalkozást tartottak a gyerekeknek több menetrendi hajójáraton. Emellett bűnmegelőzési tájékoztatókat is kihelyeztek a kikötőkben, hogy ezzel is felhívják az utasok figyelmét a biztonságra, a bűnmegelőzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!