Helyi gazdaság

2023.01.16. 06:00

Jó reggelt, Veszprém vármegye!

Két Veszprém vármegyei település van a dobogón a tavalyi ingatlan-adásvételi adatok alapján azon a listán, amely a legmagasabb ingatlanárakat szerepelteti.

Marton Attila

A listát Ábrahámhegy vezeti, a harmadik helyezett pedig Tihany, mindkét településen meghaladja az 1,2 millió forintot a tavaly gazdát cserélt ingatlanok négyzetméterára. Érdekesség, hogy a lista első tíz helyezettje között további három vármegyei település szerepel: Felsőörs a nyolcadik, Dörgicse a kilencedik, míg Zánka a tizedik. Bár az árak mutatják a régió országos népszerűségét is, az elemzésben kitérnek rá, hogy mind az öt településen tíznél kevesebb tranzakció volt tavaly. Az elemzők szerint idén csökken a lakások utáni kereslet a gazdasági helyzet miatt, ez azonban az ingatlanárakban egyelőre kevéssé lesz érzékelhető, inkább csak stagnálást jósolnak a szakértők, árcsökkenésre kisebb az esély.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!