Veszprém megye sem ússza meg a felhőszakadást

Sajnos Veszprém megyét sem kerüli el a zápor és zivatar ezen a hétvégén, erős széllökésekre is kell számítani, tehát nem lesz kifejezetten kiránduló idő sem.

veol.hu

Forrás: pixabay.com

Péntek éjszaka már jégeső kopogott az ablakokban Veszprém megyében, ez szombat hajnalra már csendes esővé szelídült.

Szombat

Hajnalban sokfelé, napközben a Dunántúlon többfelé, máshol elszórtan várható eső, zápor, zivatar. A legtöbb napsütésre a Tiszántúlon számíthatunk. Az északi, északnyugati szél megerősödik, zivararok környezetében viharossá fokozódik. 25 és 34 fok között alakul a hőmérséklet – délnyugaton lesz a hűvösebb idő – írja a köpönyeg.hu.

Vasárnap

Eleinte a Dunántúlon lehetnek csendes esők, záporesők, majd egy átmeneti szünet után egyre többfelé alakulnak ki zivatarok, záporok. Sokfelé lesz élénk az északi szél. 30-31°C körüli kánikula valószínű.

Hétfő

Gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé várható újabb csapadék: a zápor, zivatar mellett tartósabb eső is lehet. 25-27 fok körüli értékeket mérhetünk mindössze.

Kedd

Sok napsütésre, kellemes nyári időre van kilátás. Kicsi az esély csapadékra. 27 és 33 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Előrejelzés a Balaton és a Velencei-tó térségére szombat estig

A mérsékelt (10-25 km/h) északkeleti, északi szelet többször élénk (30-40 km/h), a Balatonnál időnként erős (40-45 km/h) széllökés is kísérheti. A nyugati medencében egy-egy >50 km/h széllökés is kialakulhat. Zápor környezetében főként délután >40-50 km/h, zivatarban >50-60 km/h széllökés előfordulhat. Délelőtt gyakran lesz erős felhős, eleinte borult az ég, zápor, néhol zivatar is valószínű, délután a változóan felhős ég mellett néhány órás napsütés várható, az időnként erősebben megnövekvő felhőzetből zápor, zivatar kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 27 fok körül alakul, késő este 21, 22 fok valószínű.

A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 25 fokos – írja a met.hu.

Balaton : az elsőfokú viharjelzés érvényes.

Humánmeteorológia

Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban egy hidegörvény érkezik a Kárpát-medence fölé, ezért azoknál, akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik „olajozottan”, azok hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!