Vádat emeltek

2018.02.08. 09:36

Veréssel követelték pénzüket a bezárt férfitól – emberrablás miatt kell felelniük

A Veszprém Megyei Főügyészség emberrablás súlyosabban minősülő esete miatt emelt vádat egy Veszprém megyei család öt tagjával szemben, akik 2017 szeptemberében a náluk alkalmi munkát végző sértettet azzal gyanúsították, hogy pénzt lopott tőlük, majd amikor a férfi ezt tagadta, többen bántalmazták, a szabadon bocsátását pedig a pénz visszaadásától tették függővé.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a Veszprémhez közeli faluban élő házaspár gépkocsijából eltűnt 1.800 euró, melynek eltulajdonításával a két vádlott a náluk már évek óta alkalmi munkákat végző, és az autójukat előző nap kitakarító sértettet gyanúsította. Gyanújukat a szomszédos településen lakó fiukkal és annak feleségével is megosztották, akiknél a sértett aznap dolgozott.

Annak érdekében, hogy a történtek végére járjanak, a családból két fiatalabb nő, a házaspár menye és lánya a sértett övtáskájából megszerezték a lakásának kulcsait, és a tudta nélkül átkutatták a házát, azonban a keresett pénznek nem akadtak a nyomára. Miután ezt a családfővel közölték, a férfi elhatározta, hogy megveri a sértettet, ha az a pénzt nem adja vissza.

A pénz visszaszerzése érdekében a fiatalabb férfi valótlanul azt állította a sértettnek, hogy az apja házánál kell munkát végezni, ezért kocsival odaviszik. Mindannyian a szülői házhoz mentek, ahol a bejárati ajtót bezárva a sértettet az emeletre hívták, ott leültették, majd kérdőre vonták a pénz eltűnése miatt. A sértett tagadta a család gyanúsításait, mire a két férfi bántalmazni kezdte, ütlegelte, majd a fiatalabb még a padlón fekve is rugdalta.

A két férfi a sértett szabadon bocsátását a pénz visszaadásától tette függővé, míg a bántalmazásnál jelenlévő nők maguk is fenyegetőztek, illetve egyikük fakanállal ütötte a sértettet. A sértett az ütlegelés és rúgások következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, mely miatt három bántalmazójának súlyos testi sértés bűntette miatt is felelnie kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!