prevenciós programok

2018.04.15. 08:00

A vidéken élőkről sem feledkezik meg a rendőrség

Az illetékességi területükhöz tartozó falvakba, kisebb településekre is rendszeresen ellátogatnak prevenciós, bűnmegelőzési programjaikkal a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai.

Polgár Tibor

A mihályházi óvodások hasznos ismereteket szereztek és nagyon jól érezték magukat a rendőrségi foglalkozáson Fotó: rendőrség

Például nemrég a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaival ismerkedtek a mihályházi óvoda növendékei, rendőri iránymutatás mellett. A foglalkozáson többek között szó volt az úttesten történő biztonságos átkelés szabályairól, a gyermekbiztonsági rendszer és a biztonsági öv használatának fontosságáról, valamint a kerékpár kötelező tartozékairól. Az ovisok megtanulták, hogy az úttesten csak körülnézést követően szabad átkelni, majd felpróbálhatták a pápai kapitányság által az óvodának ajándékul hozott gyermekméretű kerékpáros bukósisakot és láthatósági mellényeket. Ezután a fiatalok birtokba vették az intézmény udvarán felállított kerékpáros pályát.

A mihályházi óvodások hasznos ismereteket szereztek és nagyon jól érezték magukat a rendőrségi foglalkozáson Fotó: rendőrség

A pápasalamoni kultúrházban bűnmegelőzési lakossági fórumra várta az érdeklődőket a rendőrség. Az egyenruhások ismertették a betörések, az alkalmi lopások megelőzésének lehetőségeit, majd a jelenlévőknek átadták a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által készített prevenciós kiadványt, amely bemutatja a HázŐrző elnevezésű okostelefonos alkalmazást. Ez a program a telefonra letöltve segíti az otthonok biztonságosságának tesztelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!